Ne bom dolgotvezila..

Žalostno je samo to, da vsi bruhajo proti harmoniki? Zakaj že? Je ena izmed stvari, v kateri s(m)o Slovenci res dobri! Svetovno znani pravzaprav.. Mogoče res ni dobra ideja jo poslati v Evropo z rockom vred, ampak vendar.. sem samo mnenja, da bi jo morali  poslati že davno prej. Nekaj brez jošk. Brez blond čupice. Brez ljubibubikoksemžalostnakersišel pocukranih komadov.

Ogorčeni? Zafrustrirani? Jebete vse živo po spisku? Začnite pri svojih sorodnikih, ki so glasovali.. verjetno so med njimi tudi vaše drage matere in očetje, tete in strici.. pač vsi tisti, ki so danes načeloma imeli namen gledati Maria.

Prodaja se tisto, kar se kupuje. Tako da nad rezultatom skoraj ne bi smeli biti presenečeni.. In harmonika se je vedno prodajala za prekleto dober keš.

Samo eno izčrpno poročilo punce, katere fant je muzikant :)

 • Share/Bookmark


19 odgovorov v “EMA”

 1.   NordStar pravi:

  mENI SO ZMAGOVALCI NAČELOMA V REDU. pROBLEM JE V KOREOGRAFIJI, KI JE PREVEČ STATIČNA. mOTI ME TUDI POCUKRANI PEVEC, KI GLUMI ROCKERJA. ŠIT kričim, ni nalašč… Torej malo popedenati zadevo in bo solidna za Norveško.

 2.   Cyb3r pravi:

  Nene, v tem primeru se pljuva cez Kalamare in ne cez harmoniko. ;)

 3.   Tan!a pravi:

  Aha. Pesem je bila izbrana predvsem zarad “domačnosti” bi rekla. In glih to gre (kolikor mi je uspelo opaziti) veliki večini na nerve. Glede na lansko leto je letošnja zmagovalka čista 10ka. In mogoče si celo prislužimo kakšno točko več od nemcev in avstrijcev :mrgreen:

 4.   spomincica pravi:

  žal je tko, da meni ni všeč. razlog je simpl, jz tripam na pevca od lordijev. :lol:

  resno: se kr strinjam z nordstarom, preveč statično + ona je vsa nežna in čivkajoča, on je pa še v 80-ih. če bi ona recimo dala mal več moči v štimo, on bi šel pa k frizerju … it might just work.

 5.   milenči pravi:

  takole bom rekla: desetletja smo na evrovizijo pošiljali “globoko umetniške pesmi” etc.etc….
  In kakšen je bil izkupiček? Ničen.
  Dajmo, za božjo voljo, tej skupini priložnost!
  Včasih se člvoeku prileže tudi kaj takega, kar ni do skrajnosti umetniško (kao)

 6.   ditkaf pravi:

  Ja, tale zapis je pa meni zelo všeč, ker se mi za razliko o drugih, ki so namenjeni EMI, zdi pravzaprav realističen. Pa saj je ja razlika v številu glasov vse povedala. (Jaz nisem glasovala, ker nisem mogla, drugače gotovo ne bi za njih.) Sem pa vesela, da grejo ti, ne pa kakšna osladno preračunljiva Manca ali desetkrat reciklirani Langa. Aja, pa komentarji so tudi na mestu :) Pa lep pozdrav.

 7.   nevenka pravi:

  Ah, jaz se pa razočarana nad celotno ponudbo EME.

 8.   Dicky Hardy pravi:

  Jošk, vsaj dobrih včeraj ni blo vidt— žalost!

 9.   schpella pravi:

  Glede pomanjkanja jošk se počutim malo krivo… lani sem namreč obljubljala, da bom šla tudi sama na Emo (adut sem videla ravno v mojem oprsju, ki na tem festivalu često prevlada nad drugimi vrlinami udeleženk), pa mi ni zneslo. Se opravičujem.

 10.   kalinda pravi:

  Sama se strinjam z nevenko. Niti ena pesem mi ni bilo všečna, kaj šele primerna za evroviijo. Razočarana sem še posebej nad pesmijo Derende – od nje sem namreč pričakovala še največ.
  Kar se pa tiče zmagovalcev: žal, mi niso všeč. Ni mi všeč sama pesem, besedilo je trapasto, nekako v uho gre le “najjj booo”. Sam nastop pa je druga polomija.
  Prav tako pa me moti, da je tole le neko neuspešno posnemanje Big foot mame in Avsenikov. Če je uspela njihova Pomlad, še ne pomeni, da sedaj lahko vsako narodno pesem združimo z rockom.

 11.   nevenka pravi:

  Ja, saj.
  Malo me tolaži le to, da tudi Evrovizija ni več kar je bila.
  Se mi zdi, da so včasih zmagovalne pesmi izstrelile vsaj kakšno zvezdo v glasbeno vesolje.
  Sedaj je pa vse skupaj res vedno bolj cirkus. In letos bomo pač poskusili na tak način. Daleč, daleč od kakršnekoli glasbene kvalitete.
  Upam, da bodo za nastop vsaj lepo oblečeni in počesani.

 12.   Anubis pravi:

  Meni je bilo pa zelo všeč Vlado.

 13.   igo pravi:

  Zakaj je na siolu popolna medijska blokada člankov o letošnji EMI?
  EMA v siol iskalniku najde samo omembo predizbora 2010, ki se bo šele zgodil.

  Ima to morda kakšno zvezo z zadnjim rimokatoliškim Božičem, ko je bila 30 ur na naslovnici fotografija iz pravoslavne cerkve?

  Zmagovalna pesem je bila pa dejansko najboljša od ponujenega. Z malce bolj dodelano koreografijo in promocijo po tradicionalno harmonikarskih državah (praktično 2/3 evropskih držav, čeprav v večini od teh igrajo na klavirske harmonike), se nam obeta kar dober izkupiček. Recimo med prvih 10.
  LP,
  Igor

 14.   Dicky Hardy pravi:

  Drk, drk, cizek špric, harmoniko na štango in kalamar na glavo, pa bomo prvi.

 15.   NoMercy pravi:

  EMO razumem kot tekmovanje za javna sredstva, da nekoga za skupen denar izstreli v prepoznavnost.
  In proti temu sem močno – uporabi javnih sredstev za osebne “koristi”.
  Itak pa je ob vsem pogromu luzerjev in njihivih lizačev jasno samo eno: luzerji pač niso pripravljeni vložiti vse in še več, da bi zmagali. Če bi od lanske EME do letošnje toliko delali kot po letošnji pizdulirajo … :)

 16.   dare pravi:

  Vem, da moje mnenje nekako ni strokovno in v stilu ostalih komentarjev, vendar si res ne morem kaj, da ga na bi napisal. Na šihtu so me , kot muzikanta torej tistega, ki se “spozna”, vprašali za mnenje in so bili z odgovorom vidno zadovoljni. V glavnem, pesem mi je v redu iz treh konstruktivnih razlogov:
  1. Za tisto maškarado v Oslu je vse dovolj dobro
  2.se ne spomnim
  3.mi je tako maksimalno vseeno, da …..

  A ni v redu !??

 17.   Cheap Jerseys pravi:

  I performed searches on the topic and found most people will agree with your blog. Thanks for sharing this information.http://www.realsaleshop.com

 18.   buy boat shoes pravi:

  In my opinion it is a truely good point of view. I meet individuals who rather say what they suppose others wish to hear. Good and well written! I will come back to your website without a doubt!

 19.   Moncler Outlet Store pravi:

  Morning, I’m looking for some materials to my studies and I came here through my friend’s blog. I’m suprissed, because I really like it! And I’m thinking whether the part of the information can I use as mine? Is it posibble? Please, answer me. Thank you.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !