Koliko jih poznaš, ki še ima kakšno postrani? Najmanj enega skoraj.. nekateri pa več le teh. Vsi skačejo čez plot.. moški in ženske, da se ne bo kdo obrekoval ob to, da bom jaz tukaj izpostavljala samo moškega, ki natika rogove.

Nekaj časa nazaj je slučaj priletel na to, da se je razvila manjša debata o tem.. varanju. Pa mi moški reče: jaz sem poročen in imam otroke.

Khm, ja in? To potem avtomatsko pomeni, da ti tega ne počneš? To kaj pove? Seveda ni imel kaj reči, ker je vedel, da imam prav. Lahko si ti poročen že 44 let, imaš 7 otrok in 15 vnukov pa še nekaj pravnukov, pa to še nikakor ne pomeni, da si zvest. In ja, tisti ki najbolj zanikajo in so sami ljubosumni sto na uro, so največji hudčeki.

Ampak kar jaz hočem napisati je slednje.. je že res, da z nobenega stališča ni lepo ali kakorkoli fer do punce, žene in svojih otrok, da ti skačeš čez plot. Kar se mene tiče, to ni smrtni greh, vsekakor pa ni lepo. Zakaj tako mislim.. mogoče kdaj drugič.

Žena te ljubi, te pedena, pere umazane gate, lika srajce, tvoje otroke spravlja zjutraj v šolo, vrtec etc. žnjr.. Saj si tudi ti del tega življenja, ne rečem.. ampak se zabavaš še malce postrani. Ker veš, da se lahko. In da očitno lahko boljše in mlajše. Ker dobro izgledaš. Kaj jaz vem zakaj, samo predpostavljam.. Ob ženi si non stop, ali vsaj del časa. Preživiš ga z njo, z otroci. Z njo greš spat, z njo se zbudiš.. Z njo živiš. Na njo si lahko malce ljubosumen, ker je tvoja.

So pa tu ljubice. Kaj ti je ona? Ona ti ni nikakršna last. Ti je samo smetana na vrhu jagode. Ali obratno. Odvisno kako imaš rad. Ampak ne.. so tudi ljubice tiste, ki v tem trpijo. Že res, da so si same krive.. ampak kaj, ko je ljubezen in biti zaljubljen ena taka šmentana reč. Na začetku niti slutila ni, da se bo zaljubila, pa se je.. ker si ne more kaj. Ker si dober, ker si fejst v postelji.. Prva napaka. Nikoli se ne zaljubi v nekoga, ki je “srečno” poročen. Ker večina jih je “srečno” poročenih in nameravajo “srečno” poročeni tudi ostati.

Prva napaka-zaljubiš se. Je pa še druga, dosti bolj pomembna. Ta, da se mu pustiš kot ljubica podrejati. Pustiš, da na nek način manipulira s teboj. Pustiš mu, da te lahko ima samo on v svojih rokah in vajetih in nihče drug. Pustiš, da je poročen moški ljubosumen na svojo ljubico. Pustiš, da ti kroji življenje. Oseba, s katero zapravljaš svoj dragoceni čas.. oseba, ki je poročena “srečno”, in nikakor nima namena zapustiti to kar je zgradila. Zapravljaš leta in leta.. z njim, ki ne bo nikoli zares tvoj. In ta čas, ko igraš njegovo ljubico ne smeš pogledati nikogar drugega, ker ima le-ta ljubosumne izpade. Khm, halo?

Tudi nekaj moraš definitivno znati. Biti ljubica. In biti moški, ki vara.. In nikakor tukaj ne velja rek, da vaja dela mojstra! :D

 • Share/Bookmark


40 odgovorov v “Tudi ljubica moraš znat biti”

 1.   dr. h.c. Peter Legiša pravi:

  Hehe, dobro napisano :)

 2.   mumbly pravi:

  Kar se tiče stereotipnega pogleda na to, kar dosti blizu polnega zadetka, kar pa se tiče razmerij ljubimec – ljubica, pa ni to čist glih tako.

 3.   Tan!a pravi:

  Hja no, saj v bistvu se tekst nanaša bolj na en realen primer, kjer se “nam” “smili” ljubica, in ne žena.. ;)

 4.   Milenkom pravi:

  Hm smešno vecina moških v Sloveniji ponavadi ne mora niti zenske dobiti, vi pa tukaj nakladate o ljubicah in nekih temah iz FHM ali podobnih revij. Ta tema bi morala biti bolj prikazana iz zenske strani, katere imajo ponavadi dosti vec partnerjev v enem letu, kot pa katerikoli moski zensk v zivljenju.

 5.   Tan!a pravi:

  Milenkom kdo? Čakaj čakaj, če se ti sučeš samo okoli takih, ki so sami, še ne pomeni, da jih večina ne more dobiti.
  Sicer pa aaaam.. če imajo ženske več partnerjev v enem letu kot moški.. ja, porkamadona, saj imajo moške (recimo). Če šteješ eno žensko na več moških, potem večina moških v Sloveniji nikakor ne bi smelo biti samskih oz. polnih jajc. Kalkulacija kalkulacija :lol:

 6.   Fan pravi:

  Ti je samo smetana na vrhu jagode. :) . Kaj pa jagoda na vrhu torte ? :) Ali pa jagoda na smetani ?….hehe

 7.   Tan!a pravi:

  Saj sem napisala.. “Ti je samo smetana na vrhu jagode. Ali obratno. Odvisno kako imaš rad.” :P Kaj je pa tebi a? :mrgreen:

 8.   SamSvojMojster pravi:

  Če mene vprašaš je najboljše smetana na punci :P hehe

 9.   Žogca pravi:

  Dejansko to je meni nepredstavljiva umetnost. Ajde, pustimo tisto, ko ti za moškega dol visi. Ampak to, da si zaljubljena in ljubiš, pa veš, ko greš zvečer spat, da on spi in verjetno tudi seksa z drugo žensko, svojo ženo. Mene bi v enem tednu pobralo od hudega, jaz tega ne bi zmogla, torej je umetnosti. Sicer pa ima proti tovrstnemu početju tudi moralne predsodke, zato se s poročenimi tako ali tako ne bi zapletala.

 10.   Žogca pravi:

  Sicer pa jaz menim, da gre za zavestno odločitev. Zaljubljenost ni nekaj, kar pade z neba, ampak si sam dovoliš, da začneš nekoga gledati kot svojega potencialnega partnerja. Zakaj bi torej to želela videti v nekom, ki je poročen in ima otroke? Ker mislim, da sem toliko boljša in je logično, da bo zapustil njo in bil z menoj? Večino prevarantov žene vržejo ven, le redki odidejo sami. Potem je jasno, kje jim je lepše. Ženske pa upajo, upajo, upajo … Kar se mene tiče, ni vredno. To so pač moja razmišljanja. Jaz v poročenih moških nikoli nisem videla potencialnih partnerjev in se mi zato tudi nikoli ni zgodilo, da bi se v kakšnega zagledala. Če hočejo varati ženo, naj jo s kakšno drugo, z menoj je ne bodo.

 11.   ametist pravi:

  Marsikdo im marsikatera bi si privoščila, ljubico, ljubimca, ampak moje mnenje je, da je naša starejša generacija skoraj to zamudila.Danes se pa sprašujejo mladi ali mlade zakaj so dobre punce in dobri fantje že oddani? Baje zato ,ker fant pelje pod roko moškega namesto ženske in obratno. Narobe svet bi rekel pravi kokot.

 12.   Tan!a pravi:

  SamSvojMojster heheh, seveda da je :D

  Žogca, saj je umetnost.. zato pa pravim, moraš tudi to znati. Biti ljubica. To pomeni, sex.. brez kakšnih čustev, ki pa se ponavadi slej ko prej vpletejo. Jaz verjamem, da je takim ženskam težko.. normalno da jih boli. Ima ženo, otroke.. z njimi gre vsepovsod. Z njimi je v javnosti, pred družino in prijatelji, medtem ko z njo samo med štirimi stenami. Sicer so se pa same odločile za to.. žalostno, da nekatere pač ne spregledajo, in vlagajo samo v to, in mogoče celo vidijo prihodnost z njim.. ki je pa velikokrat ni.
  Hmm.. kaj pa vem. Zaljubljenost je ena taka reč, ki ji še nisem prišla do konca :) Najprej je vse zgolj telesno.. ženske kot ženske, smo pa tako ali tako bolj podvržene vsemu, čustvom, in vsemu nakladanju ki ga slišimo.. pa je enkrat, je petkrat, je že nekaj mesecev.. pa vidiš samo njega, in opa, opaziš da si zaljubljena. Se pa vsekakor strinjam glede potencialnih partnerjev.

  ametist ah daj no :D Starejša generacija? Koliko je to starejša? Jaz recimo poznam najmanj 5 ljudi, ki pri 30+ pa tja do 40ih pa še čez imajo kaj postrani. Starejših res da ne..
  Pa niso vsi/vse dobri oddani/oddane.. veliko se najde še dobrih in samskih.. imajo samo to nesrečo, da poberejo napačne, ali pa da so preizbirčni :)

 13.   Boštjan pravi:

  Čista resnica. Škoda da mora vsak to spoznati na svoji koži. Boli na vseh straneh !!! Ni pomoči.

 14.   jure pravi:

  Kako nabijanje..

 15.   milena pravi:

  no, ja….kot mi je dano “videti”, ni zmeraj sex tisti (vsaj ne na prvem mestu), ki bi osebke gnal v to “varanje-smer”. Poznam primere, ko imata on in ona domadokaj neprijetno “bolezensko stanje”, ko je komunikacija s partnerjem tako in drugače nemogoča in si potem, če imata srečo, lahko drug z drugim privoščita nekaj topline in dajanja, obenem pa jima vest ne da, da bi domačega partnerja pustila na cedilu ali kakšnemu zavodu………
  Tako kot povsod, so tudi na tem področju nianse. In se ne da vse tlačiti v en in isti koš. rekla bi, da se je “bati” predvsem tistih, ki te reči počno za šport, za dokazovanje svojega ega, v želji, da sebe nenehno tlačijo v središče pozornosti, itd.

  Žal je teh največ, pa zadnje čase niti ne prednjačijo moški kot bi se zmotno mislilo. Ženske so tiste, ki so si (skozi zelo ohlapno permisivno vzgojo??!!) “pridobile” občutek, da morajo sneti z drevesa sleherni sadež, mimo katerega jih zanese.

 16.   Sajonara pravi:

  sam ta komad pa res ne paše v kontext

 17.   16letnik pravi:

  ”Zapravljaš leta in leta.. z njim” — ja in ? ta stavek me je kr odbil, zkaj bi rekla da zapravljaš leta in leta z njim, tko si rekla kokr da stran mečeš cajt :D sj če je dobr v postli pa fukata dostkrat, pol je supr XD jst si želim d bi bil ljubimec eni hudi prasici xD bi cel zivljenje fukala brez obveznosti, woohoo!! :D drgac so pa ljubice zakon, tko ene 3,4 met je supr XD sam pol k zamešaš smse pa narobe pošlješ gre use u pizdo xD drgač pa žensko varat ni nc kj tazga.

  Jst če bi mel ženo pa otroke, njo in njih bi ljubil z vsem srcem pa jim dal use kar bi lahko, ampak ljubico bi pa mel rad ker bi tudi bla posebna, ker je ona izbrala mene, ker me je spustila v njeno intimno življenje, ker pusti da se združiva v postelji kot eno, ampak ženo bi ljubil, njo bi imel pa rad.

  Štekaš? sama si si kriva če se daš na trg kot štiklc mesa, če spoštuješ sebe bodo tudi drugi tebe ^^

 18.   Tan!a pravi:

  Sayonara sej sm mislna dat Mr. Lova Lova :D Sicer pa v moj kontekst itak nikol nč ne paše.

  16letnik kaj si me pa zdejle nasmejal :D Jst čist lepo štekam kako bi ti ja.. sj tako mi marsikdo.. tudi marsikdo že, jebiga. S tem da žene ne ljubi več, z njo pa še kar vztraja..
  3, 4 ljubice? Bemuasa pob, sej jih maš šele 16! Pri teh bi šele smel začet odkrivati, zakaj ga sploh imaš.. :D Hec hec.. maaa, ti tkole kr globok razmišljaš ja :lol:

 19.   Tan!a pravi:

  milena ne to vsekakor ni.. jst sm tu mislila na seks, na relaciji ljubimec/ka-tisti ki vara. Ponavadi je že tako, da se skoči med rjuhe, in se h kvečjemu počne samo to. Goli seks. Zakaj pa človek skoči v to, pa sam ve. Vse že ne mora biti tipi topi. Oz. je lahko, je samo eden izmed takih, ki jih omenjaš. Simpatičen, poln sam sebe, ve da lahko… ve da lahko boljše in mlajše.

 20.   dare pravi:

  Pripomnil bi samo nekaj. Nekje zgoraj sem prebral, da so v tej problematiki nianse. No , jaz mislim, da niso le nianse ampak popolnoma različne variante. Sto različnih zgodb.
  In če ne bi naštevali vseh možnih vzrokov, ki so ohladili zakonsko gnezdo, bi se ustavil pri zaljubljanju. Ali je lahko greh , če se človek zaljubi. Ali si je to ukazal , dovolil? Ali bi to lahko preprečil. In če čustvo tišči v sebi in vztraja pri zvestobi , zaradi poštenosti ali ker nima poguma, ali je zvečer ko leže k soprogi kljub vsemu že nekakšen prešuštnik ali še ne ?
  V človeški glavi se pač dogajajo stvari, ki jim preprosto ne moremo kaj.
  In če že domnevam, da je veliko zelo različnih zgodb….mislim, da je takšnih klasičnih , ko mož igra ljubečega možička, zraven pa redno servisira še eno ljubico,relativno zelo malo! Veliko več je “primerov” , ki se preprosto zgodijo! lp

 21.   Simona Rebolj pravi:

  Zelo stereotipiziran in zavajajoč zapis, ampak naslov je pa dober. Prav ima brez dvoma dare, da je zgodb ogromno, ampak tudi neki stereotipi v splošnem držijo, ampak ne tako, kot je tukaj iluzorno predstavljeno.

  Določeni odzivi se mi zdijo za mlade punce prav zaskrbljujoči, ker problematizirajo bolj ljubico kot ženo. Kar pomeni, da so na dobri poti, da postanejo varane in nategnjene, kako jih mož vseeno ljubi in ima raje. Zelo slabo. No, vsaj meni bi bilo zelo slabo.

  Moška psiha namreč večinoma deluje malo drugače kot povprečna ženska, zato ne gre sklepat po žensko o čustvih moških. Najbolj mimo je po mojem mnenju usekala žogca z izjavo, da redki moški zapustijo ženo samoiniciativno, kar naj bi pomenilo, da je jasno, kje jim je lepše. Napaka!!! Moški ima ponavadi ljubico ravno zato, ker mu je z njo lepo in precej lepše kot doma. Ima jo večinoma tudi zato, da lažje funkcionira doma, ker ima tudi nekoga, s komer mu je lepo! Pri ženi mu pa ni toliko lepo (saj se sicer ne bi obremenjeval z ljubico – furat razmerje ob zakonu namreč sploh ni simpl in nenaporno), ampak mu je toplo in varno, kot mu je bilo ali si je želel, da bi mu bilo, v primarni družini kot otrok! Ženska večinoma to dvoje enači, zato je tudi žogca zaljubljenost izenačila z vizijo, da si z nekom skupaj v totalu in za vedno. Pa vendar ste verjetno vse že kdaj doživele, da ste se zatreskale in imele noro fajn s fantom, za katerega pa se je izkazalo, da si ne morete z njim ustvarit življenja pod isto streho, ker sta si tako različna v nekaterih stvareh, da zadeva ne bi štimala. No, ženska skuša te razlike strpat v eno, moški se pa za to veliko manj trudi. Preprosto razdeli to zadevo na dvoje. Eno je družinsko življenje s primerno partnerko, drugo pa tisto, kar pomeni imeti se lepo (se zabavat, dobro seksat, hodit na večerje, izletke … skratka ljubica je desert, familija pa bolj ali manj dobro pripravljeno kosilo). Zato večinoma moški, ki vara, nima nobenega namena se ločit, ker ne vidi poante, da bi še enkrat na novo postavljal tisto, kar je že sestavil. Večinoma je tak moški tudi težko sposoben daljnoročno v svoji ženi, ki kuha, pere, pospravlja in jo doživlja tudi v prav nič seksi prizorih, videt ljubico, ki je vedno zanj urejena, pohotna in vedno imata na sporedu kakšen užitek. In je drugačna od žene!!! Takšna ponavadi, s katero si ne bi upal živet. Zato je velikokrat ljubosumen, saj mu ljubica pomeni ponavadi profil ženske, v kateri vidi izziv, hkrati pa tudi grožnjo, da jo izgubi. Žena ga ne dela ljubosumnega (več), zato se počuti na varnem kot ob mamici.

  Moški, ki vara enkrat, bo zelo verjetno še poiskal priložnost za varanje. Zato je žena, ki odpusti svojemu možu ljubico (če izve, čeprav ponavadi vedno itak sluti, samo priznat si noče) z mislijo v stilu žogce, da se je odločil zanjo, ker je spoznal, kako mu je z njo lepše, navaden fejk, ki jo bo še drago koštal. Nove in nove ljubice naprimer.

  Ljubica ponavadi na ženo ni ljubosumna, ker pride za njo. Relacija, ki se vzpostavi je predvsem erotična in ljubica se zaveda, da seksa z njo raje kot z ženo. Velikokrat ljubica vidi v svojem ljubimcu celo žrtev, da mora kdaj pa kdaj ženo tudi kresnit. Ubožček. Ljubica bo prej doživela lahko ljubosumje na morebitno novo ljubico, ki bi se lahko pojavila in izpodrinila njo. To, da (če) ljubica trpi, ker on preživlja čas z družino, je bolj možna jeza, da ga nima še več. V kolikor si ljubica želi, da bi zapustil družino in si enako ustvaril z njo, ni najbolj pametna ljubica. Namreč v tem primeru v očeh tega moškega postane isto, kot mu je žena. Ljubica si tega, če bi znala bit ljubica, sploh želet ne bi smela, v kolikor ne želi postat varana žena. Velikokrat se namreč zgodi, da tudi če tak moški (in takih je na žensko žalost kot solate na tržnici) zapusti ženo in se na novo poroči z ljubico, taisti moški potem tudi to novo ženo, ki je bila nekoč ljubica, vara z novo ljubico … hehehe … Ker preprosto ne enači familiranega lajfa z življenjem, ki ga ima z ljubico. Napaka šestnajstletnika. Ljubico ponavadi ljubi, ženo ima pa rad. Tak moški familijo ponavadi emocionalno precej enako doživlja, kot je doživljal sebe ob materi in v tem okviru prvenstveno ne igra vloge erotični odnos. Pri ljubici gre pa prvenstveno za erotični odnos. Tak moški se obnaša kot pubertetnik, ki ima pač punco in se dobivata, doma je pa član familije … hehe … Zato taki moški doma ženi (ki morda kaj sumi, je tečna) tudi na veliko in na polno laže in naklada. Zanj ni to nič posebnega. Kot bi se mami pač lagal in prikrival, kakšne prepovedane vragolije je zganjal, ko se je potepal po diskotekah cele noči.

  Zato, punce, je treba kar pazit, kaj si želimo od zveze, kakšno vlogo želimo odigrat, in nikoli pozabit, da si moški emocij ne razlagajo vedno tako, kot si ženske razlagamo in delamo zaključke, kako neki on čuti in misli!!!!

 22.   lukaz pravi:

  ja to je kurc če se v ljubico zaljubiš :D sam pol k preboliš ti je žal da si se in če bi se še kdaj spustil v kaj takega enostavno veš da gre samo za sex in nič drugega…pol je to fino in fajn :mrgreen:

 23.   Simona Rebolj pravi:

  @lukaz:
  Zakaj, zaboga, bi si pa omislil ljubico, če se sploh ne zaljubiš? Zato, ker hočeš seks, pa ga pri ženi nimaš? Zakaj ga pa nimaš? Ker nisi zaljubljen … ker ti gre žena na bruhanje, al’ kaj? In kaj je to “samo seks”? In kaj je več od seksa v zvezi, kjer seksa ni ali pa je slab, da hočeš ljubico “samo za” seks, ženo pa za kaj? Za polento, izlet na Rožnik, oprano perilo …? Dobro prijateljstvo? A za to potrebuješ ženo?

  In ni res, da je moškim žal, ko prebolijo, da so se spustili v kaj takega. Nobenemu od primerov, ki jih poznam ni žal, ampak kvečjemu ponavljajo prakso. Žal je kvečjemu tistemu, ki ga žena dobi na delu in fukne iz bajte, ker ostane kot sirota na cesti in se ne počuti prav nič več seksi in šarmanten za ljubico, ko mora sam zase skrbet. Prehodno žal je tudi tistim, ki sicer obdržijo familijo, a imajo štale z ženo doma. Tem je žal samo prehodno, dokler “ta stara” ne neha težit in jo prepriča, da je edina in edinstvena … hehe … Ko se vihar umiri si ponavadi omisli novo ljubico.

 24.   Tan!a pravi:

  A seveda. Kesajo se šele potem, ko ostanejo brez ene in brez druge.. pa še brez kakšne potecialne, ker ga vse sterajo v 3pm.

  Drugače pa Simona, naslov je takšen, ker obravnava ljubico. Ne moškega, ne žene, ne otrok. Ljubico. Zato jo problematiziramo in se nam tudi v tem primeru “smili” ona, ker je pač neumno bitje, ki se pusti podrejati moškemu, ki je “njen” samo vsake kvatre enkrat. Takšen moški, ki si že dovoli to početi, si vsekakor ne bi smel dovoliti še dlje.. in sicer “pustiti” dekletu, da se ta zaljubi vanj. Pa da bo zganjal ljubosumnost in neke norije. Za koji kurac? Hoče si jo lstiti, kot svojo ženo. Kaj pa mu je?

  Zakaj bi pa bila tista uboga revica samo žena? Tu je tudi ona, trapa, ki mu je na klic. Če se že gre ljubico, naj ne jamra kakšno je stanje.. da je zaljubljena, da ne vidi nikogar drugega kot njega.. pa da je celo ljubosumen.. Naj se najprej nauči biti ljubica. Kar je, zgleda kar težka naloga..

  Drugače sem pa že zgoraj napisala, da pišem o konkretnem primeru.

  Smo na dobri poti, da se bomo z ljubicami svojih razumele a? :D

 25.   Tan!a pravi:

  dare normalno, zgodb je ogromno.
  Uf ja, nekaj čutiti in nič na tem narediti.. ali ne čutiti in pokavsati. Kaj je večji greh? Napaka? Skoraj tako kot, kaj je bilo prej, ali kokoš ali jajce :) Večina bi rekla, da tisto drugo. Brez čustev se dolčkaš, pa si že prešuštnik.
  Kaj pa vem no.. redno servisiranje mogoče res ni tako na tapeti kot tisto, kar se zgodi. Ampak tisto, kar se kar tako preprosto zgodi, se zgodi večkrat. Prevečkrat. Se že dogaja.. V krvi.

  lukaz, a ti bi pa glih obratno? Ti bi se v ljubico zaljubil? :D V obeh primerih si tepen, jeba.

 26.   Žogca pravi:

  “To pomeni, sex.. brez kakšnih čustev, ki pa se ponavadi slej ko prej vpletejo.”

  Jaz v bistvu temu ne pravim ljubica, ampak fukbadika. Pod ljubico si predstavljam žensko, ki to moškega goji neka čustva in kar se mene tiče, to ne more biti drugo kot večno trpljenje. Seveda je veliko tudi lepih trenutkov, ampak je žalosti predvidevam več. Ko se enkrat ujameš v ta krog, je pa verjetno težko izstopiti.

 27.   Žogca pravi:

  “Kesajo se šele potem, ko ostanejo brez ene in brez druge.”

  Berem po forumih, kako to potem gre. Prosjačenje na vse strani, prav včeraj pa sem brala celo o tem, kako je moški naredil samomor. Je ženo varal, je potem odšel živet k ljubici, tam se zadeva ni obnesla in je hotel nazaj domov, prosil, prosjačil, žena mu preprosto ni mogla oprostiti in potem je naredil samomor. Sebe je rešil, ljudem okoli sebe pa nabil hudo slabo vest, čeprav ni nihče kriv razen njega samega.

 28.   Tan!a pravi:

  Dost žalostne zgodbe piše življenje ja.. pa prevečkrat po čist butasti buči.

 29.   Žogca pravi:

  Moje razmišljanje je takšno. Že tako ali tako lahko na ramena dobiš hud križ, ki ga ne moreš nositi, ampak se dobesedno plaziš po tleh. Dobiš, brez da bi karkoli sam naredil, te pač prizadenejo in sklatijo po tleh. Ko pa se greš takšne stvari, si ta križ daš na ramena sam in potem bi ga moral tudi pogumno nositi. Kot vidiš, ga nekateri ne.

 30.   lukaz pravi:

  ej kaj pa je poročen moški tej bejbi…ljubimc, partner o. … ?

 31.   lukaz pravi:

  ja to maš pol res ja tepen si v obeh primerih :D jebiga desi se :mrgreen:

 32.   Tan!a pravi:

  Ja partner ji je bolj težko, čeprav bi si verjetno močno želela. Ljubimc, ker ji kaj več ne preostane. Vede pa se, kot da ji je partner ja.. ker ne pogleda niti žive duše, ker je zaljubljena.

  Žogca hja saj, čist po svoji butasti buči. Vsekakor ni vredno.. če že varaš, varaj s stilom ;)

  Lukaz filaj! :lol:

 33.   lukaz pravi:

  ja no skoz pravm da ni dobr bit zaljubljen :mrgreen:

 34.   Fuga pravi:

  Ja, žena in mož sta skupaj 10. Žena je ena, mož je pa nula. Največkrat zabluzijo tisti, ki imajo doma vse v najlepšem redu. So sproščeni, zaupajo vase in probajo svoje kvalitete in prednosti predstaviti še kje drugje. Tisti pa, ki so vseskozi pod eno psihozo pa se tudi v drugem svetu ne morejo sprostiti. To je ponavadi tečen in nepredvidljiv partner, pijanec in kakšne druge sorte psihopat s teškim otroštvom. Torej, pričakuj skok čez plot s takim, ki je srečno poročen, zgleden in sploh dober po srcu bla bla.

 35.   SamSvojMojster pravi:

  Torej se strinjamo, da sladka smetana ne sme dolgo bit na punci. ;)

 36.   Simona Rebolj pravi:

  @Tan!a:
  Saj sem rekla, da je naslov dober. Dobro ni to, da ne obravnava ljubice, kot trdiš, ampak postavlja neke zavajajoče stereotipe na podlagi enega primera, pa še tega primera po mojem mnenju obravnava zelo pristransko, celo sovražno. Kar posredno daje neobetavno sliko na tisto, kar je bolj bistveno … odnos z ženo. Ravno zato, ker se izogni paralelni obravnavi.

  Nadalje pa očitno nisi skoraj nič razumela mojega komentarja. V tvojem pa ne vidim, da se ti ta obravnavana ljubica smisli, zato še dobro, da si dala v narekovaj. Nasprotno. Ponižuješ jo in zaničuješ, tvoj odnos je sovražen. Podobno kot je ponavadi sovražen odnos do ljubic s strani prevaranih žena, da bi sebi nudile več utehe, kar je slabo in prav nič koristno, še manj pa realno. Nadalje zelo jasno nastopaš celo v bran ženi, češ, zakaj bi bila pa samo ona revica … hehehe … Tvoj sočut in usmiljenje je več kot jasen, kam pes taco moli in ravno tako razmišljanje se mi zdi slaba popotnica za bodočnost in pogled na stvari. Zakaj bi bila samo žena ubožica? Saj ni treba, da je, samo preprosto je veliko bolj težavno in neobetavno, če si ujet v vlogo zakonske slepe varane žene, ki skrbi za svojega moža, da ta najboljše bonbone daje ljubici. Tisto, kar naj bi pripadalo najlepšega ženi, dobi ljubica. Brez tega, kar dobiva ta moški pri ženi, pa tudi za ljubico ne bi znal bit tako fit. Ljubica vse ve, kaj se dogaja in se lahko odloča. Tudi če trpi, ker bi rada brezvezno (postala isto kot žena …), ima vse možnosti, da se zamisli, če ne uživa in se česa nauči, gre naprej v lajf brez kakšnih hujših posledic, samo s svojimi predstavami in emocijami se ubada. Sorči. Žena si mora pa najprej priznat, kaj se dogaja, resnico razkrit, potem jo čaka, če pride k pameti, pa še zoprno ločevanje, deljenje premoženja, ubadanja z otroci po možnosti itd. In vse to je mnogo manj hudo, kot če po varanju ostane s takim možem. Potem ostane pač ujetnik neiskrenega odnosa, v kakršnem ona igra vlogo negovalke in skrbnice teritorija z otroci v paketu. Zato, da lahko za praznike okrasi božično drevesce in speče potico za familijo. Ma daj!!! Meni pač nihče na svetu ne more natupit v glavo, da je ljubica kakšna posebna revica, tudi če gre za najslabši možen primer, ko ne zna bit ljubica. V najboljšem, ko zna, pa ljubica sploh nima problemov, medtem ko je žena vedno samo v takem zosu, kot sem opisala. Skratka, mene osebno bi v lajfu najmanj skrbelo, da te doleti groza, ki jo moraš prenašat kot ljubica. Da bi pa pristala v zosu kot žena s takim lažnivim patronom, pa imela z njim še otroke, uf, o tem se mi zdi pa vredno razmišljat, ja, kako se to odvija in izkazuje in kako se tej usodi izognit. Je pa res, da nešteto populistov raje problematizira ljubico. Ker v političnem interesu je, da ostane čimveč familij skupaj, da se prišpara na stanovanjih in da država dobi čimveč otrok. Za počutje udeleženih v familijah se jim pa fučka. In ljubice pač tukaj mešajo štrene v politikantskih ciljih pri vzpostavljanju vrednot, ki folku kisajo možgane.

  In ja, se strinjam. Ljubice in žene bi pravzaprav sebi na ljubo morale skupaj držat, ampak ponavadi ne. Tudi zaradi tega, ker se tako neprimerno ogroženo odzivajo, kot veje iz tvojih komentarjev, kjer skušaš deplasirano oblatit profil ljubice za vsako ceno in očistit imidž žene. Saj ni v tem poanta.

  @žogca:
  Zakaj, zaboga, bi bilo gojenje čustev do poročenega trpljenje? Celo Večno trpljenje. A dej ga biksat. Hočeš reči, da ljubica zaradi tega trpi, še ko je mrtva, v večnost. Hahahaha … Ne se zavajat. In ne. Nikakor ni nujno žalosti več. Veš kje je žalost? V odnosu z ženo, kjer od zadaj vskakuje ljubica. Tam je veliko več žalosti kot srečnih trenutkov, pa še ti srečni trenutki so zrežirana iluzija, predstava moža za ženo, da ima mir. Pa vse zlikano, oprano in spedenano. Ljubica, če ve, v kaj se spušča, pa se ima lahko samo fajn. Če frajerja ober še za kakšna čudovita obilna darila, pa toliko boljše. Vse, česar si ne sme želet, je, da bi se on ločil in z njo poročil, ker bi potem pristala na istem, kot je žena. Kar pomeni pa resnično beden zakon še z otroci na grbi po možnosti, poln laži in malo bonbonov. Bonboni pripadajo ljubici. Osebno bi bila takemu moškemu raje ljubica kot pa žena. Bi se imela vsaj fajn, preostanek časa bi imela pa mir pred njim. Gate naj mu pere in kuha pa žena. Super! Ljubicam ni treba. So peljane na luksuzno večerjo ob svečah … hahaha …

  In tisti primer moškega, ki se je obesil, potrjuje točno to, o čemer sem pisala. O nerazumevanju čustvovanja takega moškega. Klasičen tip familije, kjer žena skrbi zanj, kot je nekoč mamica, je pogoj, da je lahko seksi in sproščen z ljubico. Da se lahko zabava. Če tega nima, ker mu ta ljubica, ki je drugačna ženska, seveda tega ni pripravljena nudit, ne ostane od njega nič. Potem teče nazaj k mamici. In če ga mamica ne sprejme nazaj se počuti kot sirota na cesti, ki ne zna poskrbet zase. Zato ne bluzite o tem, kako gre samo za seks. Nikoli ne gre samo za seks! To so pravljice za žene, da bi take infantilne patrone prenašale ob sebi, ali pa jih vsaj vzele nazaj, če jim ne uspe iz ljubice naredit enake mamice služabnice, da bi se lahko prosto po najstniško kurbali spet z neko drugo. Pa kaj, če je naredil samomor. Njegova stvar. Samo dokaz, kakšni vampirji so taki moški in da bi se morali pravzaprav zdravit pri dobrem psihiatru, v kolikor bi se odločili, da ne bodo pili kri tistim, ki so povezani z njim. To je primer človeka, ki se je raje ubil, ko je bil postavljen pred dejstvom, sicer bi pa na enak način kot prej počasi “ubijal” s sabo čustveno povezane ljudi. Bravo žena! Dala mu je možnost, da se prepozna in gre zdravit. Pa se je odločil raje za smrt. Tudi prav. Še dobro, da vemo, kako močna je lahko psihoza kurbirja.

 37.   Simona Rebolj pravi:

  In podpišem poanto Fuge. Tako to gre. Seveda pod razumevanjem, kaj pomeni za takega moškega bit srečno poročen in kaj srečno vezan na ljubico. Je pa tako, ja. Ko doma zaškriplje, ponavadi tudi radosti z ljubico ni več … hehehe …

 38.   ametist pravi:

  Ja, vse je odvisno od posameznika, trenutnega stanja in kemije. Kar sem storil danes, nebi nikoli več, ali pač?

 39.   Jacke pravi:

  Sej ste že tolko povedal, da ne vem kaj bi še napisal…vendar teorija je nekaj, praksa je drugaj…v teoriji so vsi pametni…ko pa pride do tega, je pa čisto drugače….
  Tko,da tudi vse ljubice/ljubimci ne trpijo…se sprijaznijo s tem kar imajo in jim je tako cool…..

  vse ostalo raje ne bom komentiral…..se vzdržim :)

 40.   Slovenija pravi:

  Je pač še ena od številnih življenskih situacij, v katerih se človek lahko znajde.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !