Verjetno se najde kakšen, ki se spomni, kako sem bentila čez praznike in nedelje. Kako jih ne maram, in kako komaj čakam, da čim hitreje minejo. Verjetno.

Stvar se je obrnila. Zelo. Prazniki? Kdaj? Kateri? Ha? Nedelja? Ne spomnim se nobene že nekaj mesecev.. tako da yay, nekaj v mojo korist. Vikendi so delovni, vsi prazniki so delovni. Kar je pravzaprav super, glede na to, da je stanje v državi kar malce katastrofalno, kar se zaposlovanja tiče. No, saj sama tudi nisem čisto zares zaposlena.. khm, ja.

Je pa zelo interesantno, da imajo v tej krizi in ob tej brezposelnosti predvsem dobiček gostinci. Narod se še zmeraj ženi, ne glede na to, v kakšnih pufih so. Abrahama se normalno da mora zapiti in zažreti, pa čeprav je finančno stanje bolj na psu. Je treba it na pivo, dva šest, pa čeprav se benti čez državo, pa ženo, ki hoče visoke alimente, pa motor, ki ima čisto preveč drage rezervne dele.. ti pa seveda nimaš denarja za to, ker si že nekaj mesecev na sociali. Ljudje še zmeraj umirajo.. in da sosedje ne bi kaj preveč jezikali, je treba narediti sedmino za 100+ ljudi.

Bolj je človek na psu z denarjem, bolj se bo prodalo alkohola. Bolj si zjeban, ker ne veš kako se znajti iz mesca v mesec, bolj boš obiskoval gostilne. Dan za dnem za dnem.. Seveda ne mečem vseh v isti koš. Nikakor. Ampak tako je. Večina je takšna, pa tudi na stanju se vidi..

Za alkohol bo zmeraj denarja, pa čeprav boš doma jedel samo župo iz vrečke, pa suh čokolino.

Bi rekla, da mene to ne moti, ker od tega trenutno živim. Ne od čokolina in župe. Od teh ljudi namreč. Ampak ne.. me moti. Ker preziram ljudi, ki govore, kako nimajo in nimajo, ob tem pa si namišljujejo drage in razkošne poroke. Pa jih vidiš šetati v polno nabitem trgovskem centru po več ur, z vrečkami v roki in tavelikim napolnjenim vozičkom. Z enim boljših avtomobilom in kakopak, s cunjami na sebi, ki nekaj pomenijo. Takimi, ki jamrajo in jamrajo in jaaaaaaamrajo o tem ob šanku, da ni pa ni, in da gre samo še na slabše, ob tem pa častijo cel šank s pijačo.

Dokler si imaš hudega mačka s čim plačati, nimaš kaj jamrati!

 • Share/Bookmark


7 odgovorov v “Prazniki? Nedelje? Dnevi, ko živim od naroda, ki jamra..”

 1.   Zuzzu pravi:

  Mas prav… za pivce se bo vedno naslo kaj v zepu. Delam v pubu v Angliji pa vidim. Kriza je kar huda samo na pivce pa se kar pridejo. Pojokcat, cestitat, se pomenit kaj.. V povprecju spijejo po 4 ali 5 pivc.. to je cca 2.5 – 3 litre alkoholne pijace. Vsaka je v povprecju 3, 4 eure.. torej 15 – 20 eurov samo v casu kosila za pijaco. Pa po sluzbi je treba tudi se kaksno rect.. medtem ko gre obubozana zena po nakupih (za kozmetiko in cevlje tudi nikdar ne zmanjka).

  Tako samo za pivce med delovniki folk zapravi 30 – 50 eurov na teden. Ob petkih zvecer se da zagonit v povprecju nekje med 50 in 100 (London je drag). Torej, recimo 150 EUR na teden… to pomnozi z 52 in dobis koliko je to na leto, ajd, malo znizajmo… recimo 35 tednov v letu. Pa dobis znesek 4550 EUR na leto. Samo za alkohol.

  Ob tem pa sluzijo gostinci bolj tisti pri “vrhu” hierarhije, tocaji pa… kolikor poleg place dobijo napitnine (v teh casih zelo malo… izgovor – recesija). Delajo pa non-stop. Se takrat ko drugi dobivajo 1.5 place (ob nedeljah, praznikih in ponoci, recimo, ce morajo takrat delat), mi dobimo se vedno minimum. Pa moramo delati tudi na novoletno noc in za bozic. Fajn ne?

 2.   Alex van der Volk pravi:

  Uf, če bi videla kako polne praznih pločevink piva so bile tiste plastične vreče, ki sem jih danes zjutraj ob petih nesel v konetjner. Pa so bile med njimi tudi komaj odprte. Tako je, ko se zbere skupaj deset šoferjev in bi vsak rad pokazal jajca in častil čimveč rund, zato pa ostaja, ko so tako naliti, da ne vedo več kdo pije in kdo plača (dobesedno). Ne bo še konca ne

 3.   lukaz pravi:

  če je to kriza naj kr traja :mrgreen:

 4.   Tan!a pravi:

  Zuzzu hja res, nikol ne zmanjka za lepoto in za alkohol. Noh, služijo.. služijo res bolj tisti, taveliki ja. Saj jaz ne pravim, da bogatim na njihov račun. Niti najmanj. Ampak “živim” od tega, ker so tu, ker pijejo in jedo. In v času krize, gre pijača še bolj za med. Vsi pa samo tarnajo.. ja malo sutra ane.
  Je pa res urnik natrpan, ampak ko je frej, je frej do daske ane? :D

  Alex mah, v mojih vrečkah se tud najdejo prazne pikse, priznam :mrgreen: Sam a veš, da ko sem jst pod dozo, bi tud še kr naročvala pa naročvala, pa magar bo ostal. Če je pa fajn :D Ne, ni še konec ne..

  lukaz dej, ti k si pit nehu, lahko je teb govort :lol:

 5.   mietke pravi:

  Jamranje……..še eno v vrsti slovenskih nacionalnih panog….Prav vsak zna povedat kako je grozno da se odpirajo samo še trgovine,firme se pa zapirajo in da gre vse k vragu….ampak kako hudiča potem vse te trgovine lahko živijo…na to pa ne zna noben odgovorit,saj ima preveč dela z vsemi tistimi vrečkami prepolnimi raznih traparij ki jih niti ne rabi ampak jih vseeno privleče iz trgovine….Seveda pa je potem zopet najglasnejši na pirčku,ko razlaga kako gre vse k vragu ker se odpirajo samo še trgovine…..le kdo jih živi…..

 6.   Žogca pravi:

  “Ker preziram ljudi, ki govore, kako nimajo in nimajo, ob tem pa si namišljujejo drage in razkošne poroke.”

  To se gredo tudi tukaj? Sem mislila, da to počnejo samo “ludi” Srbi. Pridem na obisk k nekim daljnim sorodnikom. Najprej pol ure poslušam stokanje o tem, kako ni denarja za nič, tudi za položnice ne, totalna beda. Potem pa pol ure gledam fotografije s poroke njihovega sina – 300 gostov. Ker se spodobi. In se sprašujem, kje imajo pamet?

 7.   Tan!a pravi:

  Žogca ja.. na veliko. V bistvu skor v familiji. Sama žalost.. narod zapufan do daske, a ohcet, pa to ne kr ena ohcet.. ampak orng ohcet, z vsem najboljšim pa zdaj, ko jih najbolj jebe, mora bit!

  Včasih ne veš kje jo imajo. Saj jo včasih tud sama izgubim, ne rečem da ne.. :)

  mietke jap, tako je. Meni tudi ni jasno od kje toliko naroda, ki se ima čas po 2 uri šetati po sparu.. in nakupiti še pa još. Vsi na veliko, a nihče nima :roll:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !