Zakaj ne jemo hišnih ljubljenčkov? :shock:

Pojemo svašta. Ni da ni. Od takih, ki skačejo po dveh nogah, od tistih na 4ih, v nekaterih državah pa še tiste korenjake, ki jih štejejo od 6 pa do 100. Mmm, pečene stonoge. Hrusta!

Zgornje vprašanje je zanimalo enega mimoidočega na googlu, in ga je to slučajno pripeljalo na moj blog. Zato se zdaj sprašujem, zakaj za vraga jih ne jemo (pustimo vzhod na strani).

Vem zakaj. Zato, ker to je tako, kot da bi si za kosilo pripravili svojega partnerja. Ok, saj v nekaterih primerih ljudje tudi to počno.. in svoji familiji povedo šele po glavnem rigu in kozarčku rdečega, ki paše čez. Ampak tudi to pustimo ob strani. Ljudje brez partnerjev (ne vsi), in ljudje ki obupajo nad iskanjem (ne vsi), si ponavadi omislijo hišnega ljubljenčka. In pa seveda upokojenci, da imajo za koga štrikat tiny winy oblekice. Največkrat so to psi in mačke. Najdejo se tudi želve, ribe in morski prašički, veveričke etc. etc.. Na njih se navežeš kot na svojega partnerja. Imaš jih rad in jih neguješ, se pogovarjaš z njimi in včasih celo slišiš, kako ti odgovarjajo nazaj. Postane del tebe, in je bitje, ki te razume in te ima rado. Ponavadi je še šikano in tako za crkljanje. Opozarjam: tega nikar ne počnite z ribami na suhem. Raje se jim pridružite v akvariju!

Torej.. tistega ki te razume, ki ga imaš rad in vse to nakladanje.. tistega pač ne poješ, ali?

Sploh pa, zakaj bi imel hišnega ljubljenčka, če pa si lahko v stanovanje ( v bloku!) v banjo pripelješ čisto pravo svinjo in jo tam vzrejaš? Korito za jesti že ima, no, pravzaprav že živi v njem. Stranišče tudi, no, pravzaprav živi v njem.. Ampak kje zaboga se pa lastnik stanovanja umiva? V kuhinjskem koritu? Mislim, da mi ni potrebno pisati, kje so potekale koline.. Ja, resnična zgodba, še bolj resničnih ljudi. Mogoče je pa iskalec zgornjih besed iskal kaj v tem smislu.. kako vzrejati prasca, ne da bi za to potreboval svinjak?

Heh, da ne omenjam kakšen “pes” je mojega zadnjič “napadel”. Pujsast! Na dvorišču privezan na drevo. Pač obično prase. Ja, ni lahka poštarska..

Če so bili to leto IN pujsi.. bomo kaj, drugo leto peteline hodili sprehajat v park?

Oink oink, pa do(o)g apetite vam želim!

 • Share/Bookmark


10 odgovorov v “Užitni hišni ljubljenčki & Co.”

 1.   Swizec pravi:

  Ko sem bil majhen sem imel zajcka in sem se igral z njim, ga imel rad in vse druge neumnosti, ki se pocno s hisnim ljubljenckom.

  Na koncu sem bil zaprepaden, da ga nikoli nisem dobil na kroznik in sem bojda mamo celo napizdil zakaj vraga zmeri sam druge zajce iz “jate” jemo, zakaj nikoli mojega.

  Nekatere zivali so pac v prvi vlogi hrana :D

 2.   1tastar pravi:

  Ko sem bil 1tamlad sem eni rekel, da je tako luštna, da bi jo kar pojedel. Potem mi je bilo pa žal, da je nisem!

 3.   a pravi:

  ko sem se poročil sem imel ženo tako rad da bi jo kar pojedel, zdaj mi je žal da je nisem!!!

 4.   tuna pravi:

  od vedno sm hotla prašička za ljubljenčka :D

 5.   tonky pravi:

  Prašičji orgazem bojde traja zeeeloooo dolgo.

 6.   dare pravi:

  Kolikor jaz poznam zadeve je veliko pujskov, kozličkov in telet tudi hišnih ljubljenčkov. Gospodinje se pogovarjajo z njimi in otroci jim dajo imena. Potem pa pride njihov čas in….jebenti je krut ta svet…!

 7.   fetalij pravi:

  dobro da ni krme drevesa zruvalo :lol:

 8.   Janko pravi:

  Zato, ker vemo, s kakšno svinjarijo jih futramo:)

 9.   Tan!a pravi:

  Swizec lol? Heheh jao jao.. Ja povej, kaj se je pol zgodl z njim no?

  1tastar in a, ne pripročam tako ali drugače. Znamo bit žleht in bi povzročile hude prebavne motnje :P

  tuna prašička al prasca? :D

  tonxy bojde res ja :lol: Baje pa tud v nebo ne morejo pogledat. Kot da imajo v štali teraso za čikpavze.. :lol:

  dare ja res ja.. Recimo mi smo dobl enga mejhnga praseta za darilo.. zdej se ga pač pita. Poimenovali SO GA Barbi. Barbi to Barbi ono..
  Kaj bo za večerjo? Barbi! Jah super ane. Mislim da bo hmau njen čas. Boga Barbi.

  fetalij, krma :lol:

  Janko, jah veš, eni so pa tud izbirčni. Npr. pes od starcev fotrove prjatlce je tko izbirčen, da morš prav ahtat kaj mu dat, da se mu ne zameriš. Ne maram tega psa, čuden je.

 10.   Swizec pravi:

  Jah kaj se je zgodil z mojim bugs bunny-em (tko mu je blo ime), enkrat smo ga pojedl. Samo ne vem kdaj :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !