Ljubljana, Dabidala, Rita, Dejvid.. imena, ki jih starši dejansko dajejo svojim otrokom. Zoprno. O tem tudi že napisano ogromnega. So pa tu tudi priimki, ki so del nas. Novak, Horvat, Kos.. to se nam sliši kot povsem običajen priimek. Drekonja, Merjasec, Fikfak, Drk, Kavs.. no, to so pa že malo neobičajna. To sem že velikokrat zapisala, ampak dejansko sem poznala dekle, ki se je pisalo Drk ime ji je pa bilo.. no, lahko ugibate. Samo spomnite se na žensko, ki je nadrkana :)

V bistvu me vleče v čisto drugo smer.. Smo zaljubljeni, in ko smo zaljubljeni poleg vseh neumnosti včasih dahnemo tisti usodni DA, oz. vprašamo ljubljeno osebo, če bi bila naša za vekomaj. Ja, in ko se poročimo nekaj izgubimo in nekaj pridobimo. Eno in isto stvar-priimek. Ponavadi je že tako, da ženska prevzame moškega. Prevzame ga v vseh pogledih, ampak tukaj mislim na priimek.. Je tudi veliko primerov, ko ženska obdrži poleg njegovega tudi svojega, malo manj pa tistih, ki svojega ne dajo, niti tujega nočejo. So pa tudi primeri, verjetno redki.. da mož vzame ženin priimek.

Ko si zaljubljen si zaljubljen.. ampak bi v tej zaljubljenosti bil/a pripravljen/a se pisati Kavs naprimer? Tukaj sama sploh ne bi niti premišljevala, pa ljubezen gor ali dol. Seveda v večini zaradi sebe.. pa tudi zaradi kasnejših morebitnih potomcev. Otroci se posmehovanju v šoli pač ne bi mogli izogniti. Ob takšnem priimku že ne. Ampak kot sem rekla, v prvi vrsti zaradi sebe. Poleg imena bi bila samo kratica Kavsa in moj priimek. Po vsej verjetnosti bi me še kratica motila..

Sicer pa takšen ali drugačen priimek tistega ki me bo osvojil, če me bo.. če ne bo celo življenje le koruza.. moj priimek ostane! Ne predstavljam si, da bi kar naenkrat bila Tanja nekajdrugega, in ne Tanja tokarsem. S tem bi izbrisala del mene, s tem pa tudi nadaljevanje priimka, ki ga imamo v družini samo še trije. Očetu mislim da se je izteklo oplojevanje oz. želja po še kakšnem malem vragecu, prav tako tudi mami. Sem edinka, in kot taka ga enostavno ne dam.

Pa ve, bi ga dale? Bi vzele kakšnega Kavsa? Je kateri moški, ki bi imel ženin priimek, in pri tem ne bi kompliciral?

Aaa

Za konec pa še nekaj.. renično ali ne, smešno vsekakor :D

 • Marko Pizda je imel punco oz. zaročenko, ki ji je ves čas lagal kako se piše. In ko je napočil čas resnice se gospodična ni želelela poročiti z njim. Prepiri so sledili in posledično temu sta se razšla.
  Gospodična se je čez eno leto poročila z drugim .
  Na poroko v cerkev je nepovabljen prišel tudi Marko Pizda in svoji bivši zaročenki z rokami nakazoval, da jo bo zadrgnil, če jo dobi v roke.
  Gospodična se je prestrašila in zavpila: g. župnik pohitite, pizda mi že tak dela!
 • Ena gospa se je pisala Kavs.. V pisarni zazvonil telefon, ona prihiti iz hodnika, dvigne slušalko in čez nekaj trenutkov še vsa zadihana reče: Jaz sem pa Kavsova. Čez nekaj sekund odloži slušalko. Na šefovo vprašanje, kaj je bilo, je odgovorila, da je tip rekel: Oprostite, bom pa malo kasneje poklical.

P.s. Malce sem spremenila izgled (očitno ha?) in nič več nisem Zvita T.v. :)

 • Share/Bookmark
Tagi: ,


16 odgovorov v “Kavs prosim!”

 1.   termie pravi:

  Hmmm, Tanja, takile priimki znajo biti res problem. O imenih pa raje ne bi, ker me včasih prav zanima, kaj se je staršem motalo po glavi, ko so otroku izbirali ime. Tako kot tisti vic, ko Indijanček sprašuje očeta:
  “Oče, zakaj je moji starejši sestri ime Makovo polje?”
  “Hja, zato, sine, ker se je to dogajalo v makovem polju.”
  “Ja, zakaj je pa potem mlajši sestri ime Vzhajajoča luna?”
  “Zato, ker je takrat ravno vzhajala luna. Zakaj te pa to tako zelo zanima, Počena gumica?”

 2.   Nick pravi:

  Ona je pravzaprav rekla “Kavsova pri telefonu”.

 3.   Swizec pravi:

  Priimki so hecna rec, ampak definitivno pa nobene skode ne delas potomcem ce se cudno pises, imam namrec informacije iz prve roke, da v sloveniji ob rojstvu lahko otroku poleg imena dolocis tudi priimek.

  Tako da ce bom kdaj ponesreci imel kako hobitinjo ji bo ime Rdeca Kapica, sam zato ker lahko, ce bo pob zdrav bo pa kak Martin Klepec.

  Jebat ga, treba jim je dat neumna imena/priimke drugace ni smeha pr bajt.

 4.   morfej pravi:

  samo ponavadi otroci dobijo očetov priimek, tako da niti ni bistveno, če ga ti vzameš ali ne. sam ne bi kompliciral če mojega priimka ne bi hotela (nekaterim je jasno zakaj).
  ti si rekla, da gre del tebe stran, po drugi strani pa dobiš nov del, kar je tudi nekako bistvo poroke… pa recimo ni treba posebej vsem razlagat, da sta poročena.
  drugače pa mislim, da ima “nehvaležen” priimek lahko tudi prednosti.

 5.   Lejč pravi:

  Meni je znano, da je v eni izmed naših osnovnih šol učila profesorica z imenom Ana. Nič nenavadnega, če se ne bi pisala Konda … hmmm … le kako so jo otroci klicali? :D
  Torej, jaz se svojemu priimku lahko odrečem, samo trenutno še ne vem, kateri priimek bi ga lahko nadomestil. Pustimo se presenentiti … ampak, če se bo bodoči mož slučajno pisal Mesojedec, garantirano obdržim svoj priimek! :lol:

 6.   Tan!a pravi:

  termie očitno se jim ni nič motalo po glavi :D
  Hehe, Počena gumica :lol: Dober!

  Nick saj vemo zakaj se gre.. :)

  Swizec ja? Tega nisem vedela. No, poleg še bolj neumnih imen, ki jih starši dajejo otrokom, bodo sedaj na vrsti še priimki. Super! Sej ni važno kaj bo, sam da bo pob zdrav :D

  morfej ja v bistvu res. Pa sej pravim, da si sama ne bi dovolila imeti takšnega priimka, kaj šele da bi ga imeli otroci. No way!
  Če je bistvo poroke priimek, potem hvala lepa in nasvidenje.. no, ko bi rekla da nočem njegovega priimka bi sigurno bilo pomembno zanj in mu ne bi ravno igralo pri srčku.. Ja, gre del mene stran in pride njegov. Kaj pa če bi bilo obratno? Bi dal ti svojega stran?
  Kakšne prednosti pa lahko ima Kavs ali kakšen Drk? :lol:

  Lejč heheh, AnaKonda ja, znano. No ja, tud sama še ne vem kaj bi ga lahko zamenjalo, vsekakor pa kaj takšnega ne bi pustila imeti zraven svojega imena. Saj odrečem se lahko.. samo se raje ne bi :)
  OK, praviš da Mesojedci, Klobase in razne Paštete odpadejo? :lol: Sej mislim da takšne sreče pa res ne boš imela ;)

 7.   ani pravi:

  Tujega nočem, svojga ne dam. Ime in priimek se mi zdita del najbolj osnovne identitete posameznika. Edino sprejemljivo se mi zdi, da bi ob poroki oba prevzela oba priimka. Če že morata kaj spreminjat. Ne zdi se mi tudi prav, da otrok kar avtomatsko dobi očetov priimek. Jaz mu bom dala oba, pa naj se potem, ko bo starejši, odloči sam, kateri mu je bolj všeč.

 8.   Swizec pravi:

  Ime in priimek sploh nista neka najbolj osnovna identiteta posameznika. Malo nas je takih, ki nimamo soimenjakov v svoji drzavi tako da ime in priimek sploh ne predstavljata identitete posameznika, to smo se samo slovenci razvadili ko nas je tako malo.

  Veliko bolj osnovna identiteta cloveka je njegova telefonska. To vedno predstavlja natancno eno osebo. Vedno. Podobno tudi email predstavlja samo eno osebo, itd. itd.

  Tako da ja, ime in priimek mi lahko date katerikoli, itak uporabljam samo za birokracijo, ce me hocete poznati si zapomnite moj mail in telefonsko.

  [WORDPRESS HASHCASH] Komentatorjev ključ ‘0 ni bil veljaven.

 9.   termie pravi:

  Hmmm, vem še za hujšega, pa bojda en moj sodelavec celo pozna gospodično: Živa Groza. Te pa starši niso imeli radi…

  Sicer je pa najbolj osnovna identiteta posameznika EMŠO ali pa davčna številka. Telefona ali pa maila nima vsak, EMŠO in davčno pa ima.

 10.   helenca pravi:

  nop tudi jaz ga ne dam. moj priimek namreč. in če bom kdaj imela otroke, povdarek je na kdaj, se bodo pisali po meni ali pa bodo imeli oba priimka, nikakor pa ne od fanta, moža ali pa sosedovega strica ;)
  kot pravi ani tujega nočemo, svojega ne damo :lol:

 11.   Tan!a pravi:

  ani se strinjam do zadnje pike! :)

  Swizec telefonska? Ah daj, pred tem, ko pa še ni bilo mobitelov pa kaj? Stacionarna številka? In pred tem? Zven jodla? :D

  termie ja.. Živa Bedarija je to :lol:
  Se strinjam prej s kakšnim EMŠOm, oz. davčno številko kot pa s telefonom ali mailom..

  helenca KDAJ? :lol: Kako že pravijo.. zarečenega kruha se največ poje ;)

 12.   čebelca pravi:

  Hhe ja ne vem… js bi pa vzela možev priimek (čez veliiiiiko časa :) ), ker je moj dosti predolg. Sploh ob tako dolgem imenu. Pa lepo temo maš zdj, imena se morm pa še navadit :D .

 13.   Js pravi:

  Emancipirane, moderne ženske, ki vihajo noseke:)

  Sicer, pa poznam dotično gospodično iz prvega odstavka:)

 14.   sparkica pravi:

  Če bo kdo dovolj zatrapan, da me bo poročil, bom imela dva priimka… iz čisto preprostega razloga: ker sem si s svojim že nekaj ustvarila in nočem kar izginiti s sveta… Po drugi strani pa bi rada imela tudi drugega (priimek seveda!), že zaradi svežine, ki jo prinesejo spremembe :D Hehe, aja, dva priimka sta dobra tudi zato, da se greni življenje programerjem :lol:

  Dokler otrok ni Rito Liznik, je kar kul :D

 15.   Mavricna pravi:

  meni je bilo ob uradnem razhajanju vseeno, če se pišem še po moškemu ali ne. Njemu pa tudi. štiri leta po razhodu pa, ko je spet sral po meni, pa sem se na občini, ko sem prijavljala novo prebivališče, spomnila, da bi lahko imela MOJ priimek, ne pa priimek sralca. In od takrat ga imam, mojega, pa ga več ne zamenjam. Tudi če bi se on pisal Trump.

  Moja draga babica pa je poznala moškega z imenom Drago Fuk. O yeah!! Če ime malo ljubkovalno spremenimo, dobimo dragi fuk. ne poceni, drag!!

  pa dober je tudi Predikaka (torej zadi lula)

 16.   nike air max shoes sale pravi:

  Nike Air Max Elite nike air max 2011 Elite used the whole palm’s nike aie max 90 shock, for the wearer cheap air max provide lands on cheap air jordan shoes her feet, knee Air Max shoes and ankle was harmful NBA basketball shoes forces of necessary buffer cheap basketball shoes role. And in the group Nike Free+Run stage, after yi changed Nike Air Max 24/7 into the above mentioned Nike Air Max 95. The 2008 Beijing Olympic Games Nike Shox O’Nine yi changed into the Nike Shox NZ Hyperdunk. Nike Hyperdunk Nike Air Max vamp used the innovation of Lebron James basketball shoes technology, Nike Flywire Nike Air Max before palm and Lunarlite Cheap air max Shoes with palm provides excellent Zoom Cheap air max shock sex, shoes heavy Nike Free only 13 ounces (368.54 g), Nike Air Max 2009 than ordinary Derrick Rose NBA Basketball Shoes light, make the player more Nike Air Max LTD pace, the more can run fast light Nike Air Max Classic BW spirit.Upgrade version of Nike Air Max 24/7 Hyperize. Nike Hyperize Air Jordan Shoes vamp still used Flywire Nike Air Max 2012 technology, this innovative Air Max 90 technology is as Nike Hyperdunk roll out Nike Air Max jr Shoes together. The shoes nylon fibers Nike Shox Shoes material and lightsome fortitude. Support air max Shoes the whole shoe body. The whole palm in Phylon Zoom Air mattress, can be finished by suspension.
  Because its the celtics cheap nba jerseys in the 1950 s and 1960 s the rule of the Los Angeles Lakers nba jerseys baylor career never had won cheap nba basketball shoes the NBA championship trophy. At cheap nba basketball jerseys the same time, he as the most brilliant nba jerseys season and scorer with chamberlain’s DianFengQi NBA Throwback Jerseys overlap, therefore baylor also have no had never discount nba jerseys won the title of scoring.Although wholesale nba jerseys he is a basketball history Miami Heat nba jerseys of one of the most entertaining Chicago Bulls nba jerseys players, but most of its performance Dallas Mavericks nba Jerseys are not a camera down. Many Cleveland Cavaliers nba jerseys observers, he said his actions with Connie-Hawkins, Julius nba jerseys on sale bayesian-Michael Owen and Michael Jordan Kobe Bryant basketball shoes to the philosophy of plainness. Baylor in attack the basket cheap nba basketball jerseys to drift the action, have a strong body, and can Boston Celtics nba jerseys also control of basketball great ability 2011 NBA ALL Star jerseys to adjust, so the action extremely stretch and elegant.Tommy-Hawkins to the Cheap NBA Jerseys San Francisco prosecutors newspaper said: “although baylor can’t jump as cheap nba basketball shoes high with Jordan, but more than anyone else, has more shooting. He can finish in any Angle shot, baylor body also Kobe Bryant basketball shoes very strong, he can like bill Russell that defense, like magic Johnson nba jerseys on sale that can pass, still can like any a the most fantastic defender dribble.”In 1934, Elgin baylor Lebron James nba basketball shoes was born in Washington, the name comes from the father the most rare a Kobe Bryant nba basketball shoes watch. As a high school sports star, baylor and not in school performance much good. He even drop out in a furniture store in work for a while and also in the local basketball league game.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !