Zakaj že? Zaradi vremena.. ja.. Vreme JE. Vremena je preveč. Imam ga že vrh glave.. o glej, če dobro pogledam, že proniclja ven.
Za mojo nekaj dnevno odsotnost je krivo prav vreme. To, kar se je dogajalo minulo soboto pač ni več normalno. Eno je, ko gledaš to katastrofo od vremena in vseh možnih posledic le tega po televiziji, drugo pa, ko to doživiš. Da je vse še bolj napeto, histerično in Oooo.. ja, zato moraš biti pa sam doma. Pa tak oddih (ja, ta teden sem imela svoje male počitnice).

Veter in pa ledene kocke. Toča je padala 25-30 minut. A pazi to, padala je na suho, brez dežja. Kot v jebeni Sibiriji sem se počutila sredi hodnika, ko sem materi razlagala kaj se dogaja pri nas. No, vsaj skušala sem, slišalo se tako ni nič od vsega ropotanja. Kot kura brez glave sem hodila iz ene sobe v drugo, od okna do okna, v spodnji in zgornji štuk.. Še sreča, ker drugače ne bi opazila manjše poplave v spodnji kuhinji.. in pa v zgornji, kjer izgleda, da okno pač ne dihta tako kot bi moralo. Pogledam ven, mimo hiše manjši potok, na glavni cesti toče kot snega (do 20cm, nekje še več), tam se je delalo že jezero.. vse poplavljeno, groza.

V tej paniki (ne pozabi-bila sem sama doma), sem klicala očeta, ki je na dopustu nekje daaaleč stran. No, a slišiš? Ja, v bistvu te bolj malo slišim.. Ja? To pa zato, ker je kot v jebeni Sibiriji! Mi je žal, da sem sploh poklicala in ga seveda naredila živčnega.. je rekel da lahko takoj pride(ta) domov, če je tako hudo. No, ni bilo tako hudo. Okna so še cela, streha tudi, avtomobili vsi pod streho. Takšne sreče, nekje pri sosedih niso imeli. Je šlo k vragu kakšno okno, rolete, žaluzije. Luknja pri luknji.

Da o vinogradih, poljščinah in vrtninah ne govorim. Ali o rožah.. Mogoče tole izgleda kot roža?

In tole..

Tole je tisti prelepi okrasni slak, ki sem ga dala na ogled nekaj časa nazaj. Sedaj izgleda takole

Od vinograda ni ostalo NIČ. Od rož, ki so bile na Sibirski strani balkona tudi ne. Vrt, kaj je že to? Uf, in jabolka.. pa takšna letina kot bi bila, je sedaj vse uničeno. Vse leži po tleh. Oktobrsko pobiranje jabolk je tako potekalo že sedaj, le da te niso šle v predelavo, ampak v nič. No, v bistvu se bodo še pobirala tudi v prihodnjih dneh, ker je tega pač kar nekaj ton. Just perfect!

Tako to je. Vedno, ko se je pripravljalo na nevihto, sem umaknila rože z ene strani balkona. A v soboto ne, ker pač.. sem si mislila, vedno sem jih dajala dol za brezveze, danes jih pa ne bom in pika! Ai šment, a me je kdo slišal? Hja, vedno se izogneš najhujšemu, a slej ko prej pride do tebe. Za rože mi tako dol visi, te so še najmanjši problem proti vsemu vincu, jabolčnemu soku, ozimnici in krmi za živino.

Zadnje dni je torej malo več dela.. Vse rože stran zmetat, porezat vrtnice in grmovja in ostale rože, ki to pač več niso. Grabljenje listja, pobiranje jabolk.. Pred dnevi je bila okolica podobna še tisti, ki jo vidiš julija, avgusta. Vse je zeleno, rože še imajo cvetove in svojo barvo, grozdje že modrika, jabolka zorijo.. Sedaj nič več pisanega cvetja, nič več grozdja in jabolk, na nekaterih drevesih še enega samcatega lista ni več.

Če se zanašamo na to, da bo drugo leto bolje, smo res optimisti. Ali pač sami sebi lažemo in zanikamo, ter nočemo verjeti, da bo mogoče celo huje. Bolje ne bo, ne more biti.. spremembe so potrebne, ampak preden bo prišlo do drastičnih sprememb, bo takšnih in še hujših zapisov ogromno. Žal.

YouTube slika preogleda

Na radni dan, a ja ču ostat doma uz hit dana ‘apokalipsa sa vašeg balkona’,
Rezolucija prefektna, kristalan sound, surround all around when it hits the ground.

 • Share/Bookmark


14 odgovorov v “Bog (misli da) ima smisel za humor II”

 1.   Swizec pravi:

  Jebat ga, se bo treba z vegeterjanci pogovort k prevec zelenjave pojedo pol pa prdijo in spuscajo toplogredne pline :P

  Ali pa za zacetek z americani ki ne marajo kjotskega sporazuma.

 2.   morfej pravi:

  recimo, da te razumem. sam da pr nas je tiste dni, ko sm js bil “sam” doma sam rože metalo.
  drgač pa mi upamo, da bojo hrvati še naprej veselo streljali oblake, ker nas je menda to že nekajkrat rešlo najhujšega. zdej pa sam še molimo, da bo mir pr nas do konc oktobra.

 3.   Doktor Živago pravi:

  Kako pa to zgleda to streljanje oblakov? No, vremenu se je sfuzljalo – in nam narava lepo vrača milo za drago. Ne bom presenečena, če se ne bodo pojavili tudi kaki tornadi ali orkani.

 4.   Lejč pravi:

  O p*zda, vam je pa lepo poklestlo … Drugače smo pa mi imeli srečo in ta vikend pri nas ni bilo toče, tako da sta nam ostala še tista 2 grozdka na trti, ki sta preživela prejšnje neurje.

  Definitivno naslednje leto ne bo bolje. Itak je že nekaj časa vsako leto samo slabše. Nobenega normalnega prehoda med letnimi časi – iz zime direkt na poletje, sredi poletja pade temperatura za 20 stopinj v enemu dnevu in vremenski pojavi ala vrtinci, ki jih pri nas nismo vajeni.
  Manjka nam samo še nepričakovan izbruh vulkana in bo situacija popolna. :D

 5.   Zvita T.v. pravi:

  Swizec heheh, manj žret, manj prdet :D
  Z amričani se bo dal pa takrat kej zment, ko bo že prepozn (kar bo vsak čas, če že ni).

  morfej kej takega ti pač ne privoščim. Niti najstarejši tukaj česa takega ne pomnijo. Še fotkat nisem mela časa, tok sm bla šokirana pa prestrašena.
  Jst ne vem kako bodo streljali tukaj, če še vremena ne znajo napovedati. Napovedano so bile nevihte, mogoče kje kakšno neurje, ne pa kaj hujšega.

  Doktor Živago tudi jaz ne bi bila presenečena :neutral:

  Lejč ja res groza, ne predstavljam si kako vse to doživljajo tisti, ki jih je zadelo že 2x, 3x to leto. Še dobro ne pokrijejo strehe, pa že ovo na novo.
  Ja no, jst sam čakam kdaj bo toča začela padat v velikosti nogometne žoge no :neutral:

 6.   termie pravi:

  Hja, za vse je vlada kriva, tudi za vreme. Skrajni čas, da jo menjamo. ;)

  Ampak je nekaj na tem… so kao sami krščanski noter, ti pa imajo tam gor kao veze.

 7.   teddy81t pravi:

  Jap… tako in še hujše je bilo prejšnji petek pri nas.
  Več o tistem na mojem blogu.

  Je pa groza kaj se dogaja. Je še sploh kateri košček Slovenije, ki ni bil stolčen od toče? Grdo, potem pa ko ti vse uniči, pa še te država zafrkava s pomočjo in mislijo, če dajo milijon evrov, da so dali zlato za eno občino, kot je ptujska na primer.

  Bog? hm… mislim, da ima hudič zdaj besedo in vajeti v rokah.

 8.   Js pravi:

  Sm lih bil na poti iz Ljubljane, nekje na Trojanah je začela sekat toča, sm mel srečo, ker sm se očitno za mal izognil kretenom, ki so zabili tunel. Sproti sm se ustavil v Vinski gori pri teti. Jim je pocotalo vse, od grozdja do rož, vse je šlo. Kilometer naprej v Velenju pa nič, zanimivo a?

 9.   sikfak pravi:

  @swizec: Kyota imam nekako v malem prstu. In je pretežno neefektiven. Tudi, če bi uspel v vsej svoji popolnosti. Lahko samo upamo, da bodo nadaljevanja (ki jih je sicer že bilo kar nekaj) drastično učinkovitejša. Sicer pa ima Amerika svoje projekte, ki se skladajo z njeno ekonomijo, tu pa je še azijsko pacifiška zveza, ki se ukvarja izključno z okoljskimi spremembami in odpravo le-teh, katere del je tudi Amerika.
  Sicer sem pa že pisal o tem, kako okoljske spremembe niso naša največja grožnja v naslednjih 100 letih. Rabiš link pa si malo poglej? Lahko pa spišem še en sestavek o tem, kako bi znale biti. ;) Ampak se mi zdi, da je moja negacija dosti neprebojna.
  @Luka, teddy81t: ne vem, kdo vama je natvezil, da imata ali hudič ali bog opravka z vremenom. Ampak tisti se zagotovo moti. Sem pa to samo jaz in moje skromno mnenje.

 10.   Zvita T.v. pravi:

  termie kaj kaj? Politike ne spremljam, žal :D

  teddy81t videno. Grozno. Hja res, mogoče je še kje kakšen predel ki ni, ampak poletnih neurij in toče še ni konec (predvidevam), seveda pa upam na najboljše. Če bo tega vedno več, kot izgleda da bo, potem se ne bo smela več takole zajebavati z ljudmi. Ljudje pa, če imajo kaj pameti in seveda s čim (denar), bodo zavarovali prihodnja leta svoje pridelke/avtomobile/poslopja.

  Js (sej loh napišeš svoje ime heh ;) ) ti kreteni so bili videni ja, ampak v paniki bi človek vse naredil za svoj pleh očitno.. boli jih briga, da ogrožajo druge v prometu. Veš kaj je še bolj zanimivo videt? Da ima en sosed totalko stolčen vinograd, medtem ko ima drugi takšnega kot prej.

  sikfak boga in hudiča omenjata verjetno zaradi mojega naslova.. :) Da ne boš mislil da sem neka verska deklica, ki za vse to krivi Boga, bohnedi! :D

 11.   Zvita T.v. pravi:

  Sicer pa tale Luka samo reklamo dela.. prebere tak nič :roll:

 12.   Swizec pravi:

  @sikfak: itak rabim link, si pa ne predstavljam kaj bi lah bila vecja groznja kot okoljske spremembe. Slisal sem napovedi da se spet pomikamo v malo ledeno dobo kot je bila v srednjem veku in je bila en od vzrokov za tako obsiren izbruh kuge.

 13.   sikfak pravi:

  http://sikfak.blog.siol.net/2008/07/21/moc-narave/

  Evo ti ga na. :) Pa uživaj. Afirmacija pride, ko bo malo več prostega časa. Mogoče bo to kmalu, mogoče tudi ne. ;)

 14.   nike air max shoes sale pravi:

  Nike Air Max Elite nike air max 2011 Elite used the whole palm’s nike aie max 90 shock, for the wearer cheap air max provide lands on cheap air jordan shoes her feet, knee Air Max shoes and ankle was harmful NBA basketball shoes forces of necessary buffer cheap basketball shoes role. And in the group Nike Free+Run stage, after yi changed Nike Air Max 24/7 into the above mentioned Nike Air Max 95. The 2008 Beijing Olympic Games Nike Shox O’Nine yi changed into the Nike Shox NZ Hyperdunk. Nike Hyperdunk Nike Air Max vamp used the innovation of Lebron James basketball shoes technology, Nike Flywire Nike Air Max before palm and Lunarlite Cheap air max Shoes with palm provides excellent Zoom Cheap air max shock sex, shoes heavy Nike Free only 13 ounces (368.54 g), Nike Air Max 2009 than ordinary Derrick Rose NBA Basketball Shoes light, make the player more Nike Air Max LTD pace, the more can run fast light Nike Air Max Classic BW spirit.Upgrade version of Nike Air Max 24/7 Hyperize. Nike Hyperize Air Jordan Shoes vamp still used Flywire Nike Air Max 2012 technology, this innovative Air Max 90 technology is as Nike Hyperdunk roll out Nike Air Max jr Shoes together. The shoes nylon fibers Nike Shox Shoes material and lightsome fortitude. Support air max Shoes the whole shoe body. The whole palm in Phylon Zoom Air mattress, can be finished by suspension.
  Because its the celtics cheap nba jerseys in the 1950 s and 1960 s the rule of the Los Angeles Lakers nba jerseys baylor career never had won cheap nba basketball shoes the NBA championship trophy. At cheap nba basketball jerseys the same time, he as the most brilliant nba jerseys season and scorer with chamberlain’s DianFengQi NBA Throwback Jerseys overlap, therefore baylor also have no had never discount nba jerseys won the title of scoring.Although wholesale nba jerseys he is a basketball history Miami Heat nba jerseys of one of the most entertaining Chicago Bulls nba jerseys players, but most of its performance Dallas Mavericks nba Jerseys are not a camera down. Many Cleveland Cavaliers nba jerseys observers, he said his actions with Connie-Hawkins, Julius nba jerseys on sale bayesian-Michael Owen and Michael Jordan Kobe Bryant basketball shoes to the philosophy of plainness. Baylor in attack the basket cheap nba basketball jerseys to drift the action, have a strong body, and can Boston Celtics nba jerseys also control of basketball great ability 2011 NBA ALL Star jerseys to adjust, so the action extremely stretch and elegant.Tommy-Hawkins to the Cheap NBA Jerseys San Francisco prosecutors newspaper said: “although baylor can’t jump as cheap nba basketball shoes high with Jordan, but more than anyone else, has more shooting. He can finish in any Angle shot, baylor body also Kobe Bryant basketball shoes very strong, he can like bill Russell that defense, like magic Johnson nba jerseys on sale that can pass, still can like any a the most fantastic defender dribble.”In 1934, Elgin baylor Lebron James nba basketball shoes was born in Washington, the name comes from the father the most rare a Kobe Bryant nba basketball shoes watch. As a high school sports star, baylor and not in school performance much good. He even drop out in a furniture store in work for a while and also in the local basketball league game.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !