Čisto možno, da so brcnili v temo, skoraj tako kot menihi, ki so prepisovali cerkvene knjige. Po dvatisočih letih pa nek mlad duhovnik najde stare bukve (v angleščini seveda), prijoče iz kleti, tuli kot žival, se cmeri in si puli lase. Njegov šefe (pa ne aTa) ga vpraša, kaj je narobe. On še bolj zatuli in komaj kaj izdavi: “It was celebrate, NOT CELIBATE!”

Če se komu ne da iskat slovarja:
celebrate = prosljavljati, zabavati se
celibate = ja, celibat

Če nekaj o našem Očetu.. po našem je pač aTa :)

Po moje je že uvedel kake kategorije in tage, tako kot imamo to na blogih. Če gre tehnologija naprej, gredo tudi grehi in iznajdljivost grešnikov, verjetno pa aTa, če že ima online spovednico, piše tudi blog. Samo našli ga še nismo. Kategorije bi lahko bile naslednje: grešne misli, misli o grešnih mislih, grehi povezani s seksom, misli povezane z razmišljanjem in fantaziranjem o drugih, seks1, seks2, seks3, keks, seks4, pardon prej je bil seks ne keks, hudobija1, hudobija2, hudobija3, objavljanje na blogih1, objavljanje na blogih2, o porkaduš in tristoskosmatih nog pozabil sem preklinjanje! je na glas pomislil aTa.

Zgornje pač ni moje maslo, ampak delo Sparkice. Smeh prija! Prav tako celibat na glavo obrnjen.

Sicer se pa tako grehi modernizirajo, zakaj se ne bi še kaj drugega. Vam moderni grehi niso znani? Gensko modificiranje, eksperimenti na ljudeh, onesnaževanje okolja, povzročanje socialne nepravičnosti in siromaštva, pretirano bogatenje in drogiranje. Včasih pač le ni dobro, da si v koraku z modo.

 

 

 

 

 

Župniki, menihi in vsi zapovedani celibatu, bili ste v veliki zmoti. Mi vam odpustimo, če si boste sami lahko :mrgreen:

 • Share/Bookmark


32 odgovorov v “Tisto, kar niste vedeli o celibatu in grehu, pa bi morali!”

 1.   cvizl pravi:

  Hahahaha huda una s celibatom.

  :)

  ajd

 2.   sparkica pravi:

  Hehehe, končno dočakala :D Sem mislila, da bo še bolj udarna in da nama bo za vratom ves Vatikan… pa vidim, da še ni pretirane sile :mrgreen:

 3.   canadian pravi:

  Herezija! Na grmado!
  :lol:
  :lol:
  :lol:

 4.   morfej pravi:

  celi bat ;)

  kaj pa če gartner aTa in je samo pod pretvezo?? :lol:

 5.   sparkica pravi:

  kanadčan, ne bo šlo tole z grmado, ker so zaradi suše prepovedali kuriti… recimo :mrgreen:

  morfej, danes imaš fenomenalne :mrgreen:

 6.   morfej pravi:

  :oops:

 7.   Zvita T.v. pravi:

  Vročina udarila tudi na razmišljanje sparkica, tako da ne bo nič z Vatikanom :D Upam :lol:

  Heheh morfej, si upaš trdit? :mrgreen: Bogi otroci aTejevi :lol:

 8.   canadian pravi:

  Uf, sparkica, ne skrbi, saj imajo 500 let izkušenj, nekako bodo že ;)

 9.   morfej pravi:

  sem samo sum podal :lol:

 10.   sparkica pravi:

  Zvita, jaz tudi upam. Jaz ne tepem župnikov, menihov in kardinalov. Še :mrgreen:

  kanadčan, hehe, v bistvu sem upala na kakšno popestritev vročih dni v stilu kung-fu mahanja, da bi se vsaj malo vetra nardilo… pa nič :mrgreen: Zvita, poskusiva še enkrat pozimi? :mrgreen:

  morfej, daj še kakšno :mrgreen: bodo še tebe mašniki v zasedi čakali :mrgreen:

 11.   Zvita T.v. pravi:

  A da bi pozimi s svečami pred glavami mahali da naju ne bo zeblo? :lol:
  Hudiča iz naju izganjali al kako? Naah, ne dam ga :mrgreen:

  morfej pazi se mašnikov pa vseh teh, ki nosijo čudne kravate! Enkrat me je en s koprivami nažgal :lol: Drgč je bil pa faca :D

 12.   morfej pravi:

  sparkica, terapija popušča ;) v zasedi me bo pa čakal “aTa” :lol:

  zvita, js se sam aTeja bojim ;) zakaj se mi zdi, da je tisti stavek brez kopriv? :P

 13.   UrosG pravi:

  Ko sem dobil že pred časom slikanico o tem celebrate, sem se od smeha skoraj zvalil s stola. Reveži bogi ;)

 14.   Zvita T.v. pravi:

  morfej vse nas bo čakal :D In ne, tisti stavek defenitivno ni brez kopriv! God damn it :mrgreen:

  UrosG verjamem, tudi mene je skoraj spokalo po tleh :D

 15.   sparkica pravi:

  Jao, hehe, šele zdaj sem dojela, kaj na zgornji sliki “štrli” stran :mrgreen:

  Zvita, pozimi narod ne bo tako len :mrgreen: Se bomo kepali. In metali po snegu, da bodo nastajali tri metrski “angelčki” v snegu… ali pa Luciferčki – odvisno, kdo bo padel v sneg :mrgreen:

  morfej, terapija? Hehe, ne rabiš terapije :D

  UrosG, mislim, da sem tudi jaz videla slikanico :mrgreen: Škoda, da se tega v slovenščini ne da tako krasno zamenjati/povedati :D Hehe, so ga pač pri sinu/SINU kiksnili :D No, če malo pomislim… je morfej našel enakovredno slovensko različico: Celi Bat :D Hehehe, menda mi ni treba posebej poudarjati besedice Bat in potem še Celi Bat… Jao, jao, kam gre svet :D

  Ti moderni grehi tudi meni ne dišijo preveč… mogoče zato, ker jih ne delam jaz?! ;)

 16.   morfej pravi:

  nism čist prepričan glede kopriv, ker je pol sledi da je bil faca ;)

  sparkica, mah terapija pride vedno prav, ker pol ma ime moj bloga še kej veze z realnostjo ;)

 17.   Zvita T.v. pravi:

  sparkica kaj pa štrli? Jst sm že bolj slaboumna eem, vidna :D Ajaaaa, o smeeeh, haha a veš da sm jst šele zdle vidla haha :lol: :lol: Jst sm bl gledla na tisto kar ma v roki. Haha štrli ja :mrgreen: A je le Celi Bat? Da ga ni sam pol :lol:

  morfej.. a všda je bil faca kljub temu, bil dober kolega od mojga starga ata. Mi smo loh zastojn k maš hodil :lol:

 18.   sparkica pravi:

  Hehehe, a veš, da nisem videla, da ima kaj v roki, ker nisem kliknila na njo :D Madona, midve sva pravi tandem: slepo-gluho-umni :D Samo nemi nisva, o to pa ne :mrgreen:

  Ne vem, če je Celi, več kot Pol pa ga je sigurno :D Pol Bat? :mrgreen: Sliši se skoraj kot Pol B(r)at :D Enega izmed trojice smo zadnjič pozabili… tistega DuhEca :D Po moje so mu rekli Pol Brat, ker je duh in kot taki obstaja samo na pol, potem pa so med prepisovanjem knjig najprej zgubili R, potem pisali Pol Bat in ker se je nekomu zdelo, da ne more biti samo pol bat-a, ker je vedno celi :mrgreen: , so napisali Celi Bat. Nekdo drug je tole združil in dobil Celibat. Ostalo pa je zgodovina :mrgreen: Hehehe, madona, teorija vredna objave :mrgreen:

 19.   sparkica pravi:

  morfej, saj se lahko zmeraj zgovarjaš na šok :D

 20.   Zvita T.v. pravi:

  sparkica heheh kake maš :lol: Ja ne vem kaj čakaš.. objavi, jst čakam že dolg časa pr tebi nekaj na to temo :D
  Ne vem kaj boš pa z evangelisti pa apostoli nardila :mrgreen:

 21.   sparkica pravi:

  Hehe, ne ne, objavo v knjigi ali časopisu sem imela v mislih :mrgreen: Mogoče se pa res razpišem o modernejši verziji biblije, samo me je strah, da me babica iz žlahte izpiše :D

  Sploh pa je fajn pri tebi komentirat :D Pri tebi na blogu dobim najboljše prebliske :mrgreen:

 22.   Zvita T.v. pravi:

  A babica je online? Modeeeerno :D

  Ooo, hehe, ja fajn slišat.. pa sej je brat da jih res :mrgreen:

 23.   sparkica pravi:

  Hehe, babica ni online. Online bo, ko bo šla k aTeju… Dejansko zelo slabo vidi, zato pa toliko boljše sliši :D Kar me spomni na Rdečo kapico :mrgreen:

 24.   paradiznikowa pravi:

  Ne moreš hkrati prakticirati duhovnosti in spolnosti. Zato celibat.

 25.   sparkica pravi:

  paradiznikowa, ti si preveč resna… ;)

 26.   Zvita T.v. pravi:

  A zatoooo? :shock:

 27.   Hudimano grešne blodnje « Sparkica in (njen) Možganostroj pravi:

  [...] upa kdo trditi, da aTa ne piše bloga?! Kdo so aTa, SIN in Celi Bat, preberite pri Zviti (tukaj in tukaj); ne samo objavi, tudi komentarji so ključnega [...]

 28.   wholesale Cheap Jerseys pravi:

  me gustaria sabera de la historia de haity en el tiempo q la realeza francesa lo dirigia y como se llamaba el duke cuando los negros se revelaron y si era el duke lassalle enviado por napoleon a gobernar en haity. gracias.

 29.   Cheap Jerseys pravi:

  I performed searches on the topic and found most people will agree with your blog. Thanks for sharing this information.http://www.realsaleshop.com

 30.   discount jerseys pravi:

  Po moje je že uvedel kake kategorije in tage, tako kot imamo to na blogih. Če gre tehnologija naprej, gredo tudi grehi in iznajdljivost grešnikov, verjetno pa aTa, če že ima online spovednico, piše tudi blog. Samo našli ga še nismo. Kategorije bi lahko bile naslednje: grešne misli, misli o grešnih mislih, grehi povezani s seksom, misli povezane z razmišljanjem in fantaziranjem o drugih, seks1, seks2, seks3, keks, seks4, pardon prej je bil seks ne keks, hudobija1, hudobija2, hudobija3, objavljanje na blogih1, objavljanje na blogih2, o porkaduš in tristoskosmatih nog pozabil sem preklinjanje! je na glas pomislil aTa.

 31.   cheap jerseys pravi:

  This is an exciting season because of the coming of splendid sports games. With more and more fans of sports becoming fascinated with sports, many outlet stores and online shops are hot selling different kinds of cheap jerseys, including cheap nfl jerseys, cheap nba jerseys, cheap nhl jerseys, cheap mlb jerseys and so on. To be honest, I’m crazy about nfl jerseys best, especially nfl steelers jerseys, nfl cardinals jerseys, nfl saints jerseys, nfl chargers jerseys and nfl cowboys jerseys. Why? Because I’m just the fan of these teams and wish to play football like them on the court.

  Unlike me, my dear brother likes indianapolis colts jersey, new york jets jerseys and green bay packers jersey very much, therefore, We hold quite different opinions and attitudes towards different teams. On the contrary, my father is fond of nba jerseys, especially nba jerseys on sale, nba jerseys cheap for promotion.

 32.   nike air max shoes sale pravi:

  Nike Air Max Elite nike air max 2011 Elite used the whole palm’s nike aie max 90 shock, for the wearer cheap air max provide lands on cheap air jordan shoes her feet, knee Air Max shoes and ankle was harmful NBA basketball shoes forces of necessary buffer cheap basketball shoes role. And in the group Nike Free+Run stage, after yi changed Nike Air Max 24/7 into the above mentioned Nike Air Max 95. The 2008 Beijing Olympic Games Nike Shox O’Nine yi changed into the Nike Shox NZ Hyperdunk. Nike Hyperdunk Nike Air Max vamp used the innovation of Lebron James basketball shoes technology, Nike Flywire Nike Air Max before palm and Lunarlite Cheap air max Shoes with palm provides excellent Zoom Cheap air max shock sex, shoes heavy Nike Free only 13 ounces (368.54 g), Nike Air Max 2009 than ordinary Derrick Rose NBA Basketball Shoes light, make the player more Nike Air Max LTD pace, the more can run fast light Nike Air Max Classic BW spirit.Upgrade version of Nike Air Max 24/7 Hyperize. Nike Hyperize Air Jordan Shoes vamp still used Flywire Nike Air Max 2012 technology, this innovative Air Max 90 technology is as Nike Hyperdunk roll out Nike Air Max jr Shoes together. The shoes nylon fibers Nike Shox Shoes material and lightsome fortitude. Support air max Shoes the whole shoe body. The whole palm in Phylon Zoom Air mattress, can be finished by suspension.
  Because its the celtics cheap nba jerseys in the 1950 s and 1960 s the rule of the Los Angeles Lakers nba jerseys baylor career never had won cheap nba basketball shoes the NBA championship trophy. At cheap nba basketball jerseys the same time, he as the most brilliant nba jerseys season and scorer with chamberlain’s DianFengQi NBA Throwback Jerseys overlap, therefore baylor also have no had never discount nba jerseys won the title of scoring.Although wholesale nba jerseys he is a basketball history Miami Heat nba jerseys of one of the most entertaining Chicago Bulls nba jerseys players, but most of its performance Dallas Mavericks nba Jerseys are not a camera down. Many Cleveland Cavaliers nba jerseys observers, he said his actions with Connie-Hawkins, Julius nba jerseys on sale bayesian-Michael Owen and Michael Jordan Kobe Bryant basketball shoes to the philosophy of plainness. Baylor in attack the basket cheap nba basketball jerseys to drift the action, have a strong body, and can Boston Celtics nba jerseys also control of basketball great ability 2011 NBA ALL Star jerseys to adjust, so the action extremely stretch and elegant.Tommy-Hawkins to the Cheap NBA Jerseys San Francisco prosecutors newspaper said: although baylor can’t jump as cheap nba basketball shoes high with Jordan, but more than anyone else, has more shooting. He can finish in any Angle shot, baylor body also Kobe Bryant basketball shoes very strong, he can like bill Russell that defense, like magic Johnson nba jerseys on sale that can pass, still can like any a the most fantastic defender dribble.In 1934, Elgin baylor Lebron James nba basketball shoes was born in Washington, the name comes from the father the most rare a Kobe Bryant nba basketball shoes watch. As a high school sports star, baylor and not in school performance much good. He even drop out in a furniture store in work for a while and also in the local basketball league game.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !