Nekaj noči nazaj sem imela strašne sanje. Bila sem v cerkvi. Ampak ne kot hm, gost? Nene, kot ministrantka, ki na koncu ni hotela ministrirati, saj se ni hotela učiti tistih pravil, in tako bila izobčena. O ti šment :roll:

Mi je prišlo na misel, da me mogoče kliče tista majhna črna lesena kištica, v kateri je tako črno, da bi bolj že težko bilo.. tista škatlica, v kateri zaradi ljubega dolgčasa slišiš vse grehe tistega na oni strani. Škatlica, v katero sem ponavadi nosila plonk listek, da sem šla po ritualu, in da kakšen greh bože nedaj ne bi izpustila. In velikokrat mi je bilo prav nerodno sedeti tam z našim župnikom. Sama. Jaz in on. In moji grehi.

Spoved. Nazadnje kdaj sem se pose.., khm pokesala? Preveč vprašaš.

Ker je tako ali tako že vse dostopno online, bom to storila točno tako, kot napoveduje sodobna tehnologija. Online. In ne na tisti slovenski spovednici, kjer si anonimen. Nočem biti anonimna. Naj se ve, kaj sem zagrešila in česa me je sram. Sicer pa tako ali tako ne dela. Mogoče imajo privat ure? :shock:

Torej naj kar začnem? Pa bom.. čeprav mi verjetno za marsikatero stvar ni žal, in se sploh ne kesam.. ampak hej, tako pravijo drugi. Greh je greh, treba se ga je znebiti. Ko smo ravno pri njih, mogoče kdo ve, že prodajajo kakšne vreče mogoče v trgovinah, kamor bi jih lahko spravila in vrgla proč? Škatle mogoče? Kontejnerje? Ne? :neutral:

Žal mi je (ali pa tudi ne) zaradi:

 • preklinjanja
 • pohote
 • občasne jeze, zaradi katere so ponavadi krivi drugi (glej tudi zgornji greh)
 • požrešnosti, sploh pred žensko stvarjo. In po prekrokani noči.
 • lenobe. Kaj pa delaš takšno vreme aTa moj!?

Potem so tu še drugi grehi:

 • hitenje (res ne vem kaj si mislil aTa, ko si dal dnevu samo 24 ur!)
 • občasni glavobolovi
 • neobritost (glej prvo alinejo!)
 • tečnost (glej tretjo alinejo!)
 • ignoranca mene, kot drugih okoli mene (glej 3 in 4 alinejo!)

Oh aTa, to bi lahko počela cel ljubi dan. Ali lahko samo rečem da sem grešila, in da moji grehi spadajo med tistih 7, in še med druge manjše? Velja mogoče samo preklinjanje in nato etc.? Ti lahko pošljem mail, ko končam s seznamom?

Saj mislim da ga še imam shranjenega od zadnjega prejetega, ko si povedal da te lahko kličem aTa ker sem štajerka, in da naj te že enkrat neham zalezovati..

 • Share/Bookmark


17 odgovorov v “aTa, grešila sem”

 1.   lordwales pravi:

  Še ena grešna zgodbica?

 2.   morfej pravi:

  uff, to bo 113 očenašov, 37 zdravamarij, pa obvezno v nedelo k maši :P

 3.   Zvita T.v. pravi:

  lordwales niti ne :)

  morfej, kaj kaj.. nč ne, sploh zdej ko duhovniki s krvavimi bučami okol hodjo pa strašijo otroke :neutral:

 4.   morfej pravi:

  ja kaj pa misliš, da sam v eni objavi par grehov napišeš (pol spustiš) pa ti je že kr odpuščeno?? včasih so mogl še plačat :P

 5.   canadian pravi:

  Am, a hitenje je greh? :???:
  Hm, nas bolj zanimajo tasočni grehi ;)

 6.   Zvita T.v. pravi:

  morfej ja seveda, to se vse modernizira :mrgreen: Jst plačat, al on meni, ker mu zaupam takšne stvari? :lol:

  canadian hitenje.. hm, ja no.. recimo da ne vem o čem govoriš :lol:

  Tasočni spadajo pod druge in pod etc :D

 7.   sparkica pravi:

  Hehe, mislim da je aTa (tudi jaz sem Štajerka, upam, da še dolgo glede na ves ta mambodžambo glede pokrajin) že razširil osnovni nabor sedmih grehov :D Po moje je že uvedel kake kategorije in tage, tako kot imamo to na blogih :D Če gre tehnologija naprej, gredo tudi grehi in iznajdljivost grešnikov, verjetno pa aTa, če že ima online spovednico, piše tudi blog :mrgreen: Samo našli ga še nismo :mrgreen:

  Kategorije bi lahko bile naslednje: grešne misli, misli o grešnih mislih, grehi povezani s seksom, misli povezane z razmišljanjem in fantaziranjem o drugih, seks1, seks2, seks3, keks, seks4, pardon prej je bil seks ne keks, hudobija1, hudobija2, hudobija3, objavljanje na blogih1, objavljanje na blogih2, o porkaduš in tristoskosmatih nog pozabil sem preklinjanje! je na glas pomislil aTa :mrgreen: Tu se seznam ne konča, vendar ta komentar postaja sumljivo dolg :D

  Hehe, obrite noge niso greh, ali pač? A so potem skoraj vsi moški grešniki? Ima aTa SilkEpil? :D :mrgreen: Še dobro, da ne hodim k spovedi, bi gledala, koliko ljudi ima obrite noge. Presneti grešniki :mrgreen:

 8.   Zvita T.v. pravi:

  Uf, a mi verjameš da sm mogoč čist mejčn utrujena od bloga dones? :lol:

  Pa kje jih najdeš? :mrgreen: Grešne misli bi po moje imele kar OGROMNO podkategorij :D

  No, včasih so greh.. ker jih pač zanalašč ne pobriješ ne :mrgreen:
  Čist možno da ga ima.. sej, kdo je pa rekel da je straight? Imel naj bi eno ljubico, pa še tisto tako skrivajo da res ne vemo, kako pa kaj je z njim. Em.. ne čak, to je njegov sin :roll: :mrgreen:

 9.   sparkica pravi:

  Hehe, sladki greh je zdaj dobil čisto drugačno podobo :D Kosmate noge namazane s čokolado :mrgreen:

  Ne ne ne ne ne ne!!!! Hehe, namesto voska se je včasih uporabljal med za depilacijo, od tod ime sladki greh (med + kosmate noge) :mrgreen: Hehehehehehehe, joj sem počena danes :mrgreeen:

  Kje jih pobiram? Kaj pa vem, kar padajo kot zrele hruške :mrgreen: Al pa jagode, samo jagode ne rastejo na drevesih, hruške pa so še zelene :mrgreen:

  Ko sem že pri hruškah in jabkah in sinih in očetih. A bi bil greh, če bi rekla, da včasih jabka ne pade daleč od drevesa? :mrgreen: :D :lol: Tolko o ljubicah in zmedi identitete aTeja in sINa :mrgreen:

  A ni smešno, da je v angleščini SIN = greh? :mrgreen: Kaj so nam prikrivali!!!! :mrgreen: Zvita, mislim, da si imela prav. In ni je dovolj velike in trpežne spovednice, ki bi zdaj tole prenesla :mrgreen:

 10.   Zvita T.v. pravi:

  Res si počena :lol: :lol: V pozitivnem smislu seveda!

  Tole s SINom sem razmišljala včeraj ja.. kaj pa veš, mogoče je nenazadnje le greh se ljubiti in imeti otroke :shock: Al pa so ga sam naši slavistiki zbiksali :mrgreen:

 11.   sparkica pravi:

  Saj lahko tudi v kakem drugem :mrgreen: Včasih mi kakšna že skoraj preveč uide :D

  Čisto možno, da so brcnili v temo, skoraj tako kot menihi, ki so prepisovali cerkvene knjige. Po dvatisočih letih pa nek mlad duhovnik najde stare bukve (v angleščini seveda), prijoče iz kleti, tuli kot žival, se cmeri in si puli lase. Njegov šefe (pa ne aTa) ga vpraša, kaj je narobe. On še bolj zatuli in komaj kaj izdavi: “It was celebrate, NOT CELIBATE!” :mrgreen:
  Če se komu ne da iskat slovarja:
  celebrate = prosljavljati, zabavati se
  celibate = ja, celibat :D

  No, verjetno se je kakšna podobna zgodila tudi našim :D

 12.   Hudimano grešne blodnje « Sparkica in (njen) Možganostroj pravi:

  [...] Ker je že večina junija grešno, grešniško, versko (ali ateistično) ali biblijsko obarvana (Zvita in Renton bosta že vedela, kaj imam v mislih ), naj še sama prislonim piskrček. Nimam kaj [...]

 13.   discount jerseys pravi:

  Ker je tako ali tako že vse dostopno online, bom to storila točno tako, kot napoveduje sodobna tehnologija. Online. In ne na tisti slovenski spovednici, kjer si anonimen. Nočem biti anonimna. Naj se ve, kaj sem zagrešila in česa me je sram. Sicer pa tako ali tako ne dela. Mogoče imajo privat ure? :shock:

 14.   cheap jerseys pravi:

  Nowadays, cheap nfl jerseys, cheap nba jerseys, cheap nhl jerseys, cheap mlb jerseys are hot selling, among them, nfl steelers jerseys, nfl cardinals jerseys, nfl saints jerseys, nfl chargers jerseys and nfl cowboys jerseys are most popular because of their strong teams and attractive players. Besides, in order to satisfy fans, indianapolis colts jersey, new york jets jerseys and green bay packers jersey are designed delicately and kick off the market.

  Recently, I have visited many online stores and find that a great number of nfl jerseys and nba jerseys are coming into season and nba jerseys on sale, nba jerseys cheap best selling, owning to their good quality, low price and newest style. I’m so independent, trendy and cool that I’m eager to buy cheap nfl jeresys by myself and believe I will become the focus just because of the cheap nfl jeresys.

 15.   nike air max shoes sale pravi:

  Nike Air Max Elite nike air max 2011 Elite used the whole palm’s nike aie max 90 shock, for the wearer cheap air max provide lands on cheap air jordan shoes her feet, knee Air Max shoes and ankle was harmful NBA basketball shoes forces of necessary buffer cheap basketball shoes role. And in the group Nike Free+Run stage, after yi changed Nike Air Max 24/7 into the above mentioned Nike Air Max 95. The 2008 Beijing Olympic Games Nike Shox O’Nine yi changed into the Nike Shox NZ Hyperdunk. Nike Hyperdunk Nike Air Max vamp used the innovation of Lebron James basketball shoes technology, Nike Flywire Nike Air Max before palm and Lunarlite Cheap air max Shoes with palm provides excellent Zoom Cheap air max shock sex, shoes heavy Nike Free only 13 ounces (368.54 g), Nike Air Max 2009 than ordinary Derrick Rose NBA Basketball Shoes light, make the player more Nike Air Max LTD pace, the more can run fast light Nike Air Max Classic BW spirit.Upgrade version of Nike Air Max 24/7 Hyperize. Nike Hyperize Air Jordan Shoes vamp still used Flywire Nike Air Max 2012 technology, this innovative Air Max 90 technology is as Nike Hyperdunk roll out Nike Air Max jr Shoes together. The shoes nylon fibers Nike Shox Shoes material and lightsome fortitude. Support air max Shoes the whole shoe body. The whole palm in Phylon Zoom Air mattress, can be finished by suspension.
  Because its the celtics cheap nba jerseys in the 1950 s and 1960 s the rule of the Los Angeles Lakers nba jerseys baylor career never had won cheap nba basketball shoes the NBA championship trophy. At cheap nba basketball jerseys the same time, he as the most brilliant nba jerseys season and scorer with chamberlain’s DianFengQi NBA Throwback Jerseys overlap, therefore baylor also have no had never discount nba jerseys won the title of scoring.Although wholesale nba jerseys he is a basketball history Miami Heat nba jerseys of one of the most entertaining Chicago Bulls nba jerseys players, but most of its performance Dallas Mavericks nba Jerseys are not a camera down. Many Cleveland Cavaliers nba jerseys observers, he said his actions with Connie-Hawkins, Julius nba jerseys on sale bayesian-Michael Owen and Michael Jordan Kobe Bryant basketball shoes to the philosophy of plainness. Baylor in attack the basket cheap nba basketball jerseys to drift the action, have a strong body, and can Boston Celtics nba jerseys also control of basketball great ability 2011 NBA ALL Star jerseys to adjust, so the action extremely stretch and elegant.Tommy-Hawkins to the Cheap NBA Jerseys San Francisco prosecutors newspaper said: although baylor can’t jump as cheap nba basketball shoes high with Jordan, but more than anyone else, has more shooting. He can finish in any Angle shot, baylor body also Kobe Bryant basketball shoes very strong, he can like bill Russell that defense, like magic Johnson nba jerseys on sale that can pass, still can like any a the most fantastic defender dribble.In 1934, Elgin baylor Lebron James nba basketball shoes was born in Washington, the name comes from the father the most rare a Kobe Bryant nba basketball shoes watch. As a high school sports star, baylor and not in school performance much good. He even drop out in a furniture store in work for a while and also in the local basketball league game.

 16.   Cheap True Religion Jeans pravi:

  GOOD, IT IS VERY NICE. I LIKE IT.following time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to learn.

 17.   cheap christian louboutin pravi:

  I simply wished to get away from an instant opinion to talk about that your particular blog site seemed to be great. I stumbled upon the application on the net track down soon after undergoing a great deal of more information that has been not necessarily appropriate. I was thinking I would personally get hold of close to this much previously taking into consideration the correct way very good the knowledge is without a doubt.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !