Danes berem, da so se okoli 3h zjutraj spet stresla tla v Zagorju ob Savi. Mater, vsakič tudi mene strese, ko preberem ali slišim kaj takega.

- -

Pred nekaj leti..

Zgodaj se že odpravim spat in zaspim kot angelček. Nekje ob polnoči me zbudijo glasovi v hiši. Aha, obiski.. žurka. Fajn. Kratilo mi je spanec, pa dobro, me niti ni toliko motilo. Za vsak slučaj zaklenem sobo, da se ne bi kdo spomnil in mi začel skakati po postelji, češ vstani, žurka je. Zaspala sem težko, šele okoli pol trejte ure zjutraj mi končno uspe, takrat ko so končno odšli. In zaspim kot angelček. Hvala ku*cu si mislim. In padem v sanje, ki so bile vse prej, kot pa superfajn.

Sem doma, spim, ko se kar naenkrat vse zatrese, jaz pa cela panična hočem iz sobe in ne morem, ker so vrata zaklenjena. Po nekem čudežu mi jih končno uspe odpreti in zbuditi starega. Nakar se zbudim vsa prepotena.

Faaak, kaj se mi to sanja!? Enkrat zadiham in kar naenkrat zaslišim čudno bobnenje. Prihaja iz radiatorjev? Čudno. In se stresssse. Vse se strese. Luči mi ne uspe prižgati, prav tako mi ne uspe odpreti vrat. Zaklenjena še od takrat ko sem šla spat. Končno jih uspem odpreti (med tem seveda že tresenje preneha) in zbudim starega ter ga vprašam če je kaj čutil. Nekaj zamrmra in se obrne na drugo stran.

Hm, kdo je tu nor zdej? Grem na splet, nič novic, nič o tem, da bi se kaj treslo. Grem pred TV, tudi še nič novic.. Spati pa tudi ni šlo, ker mi ni blo glih jasno, kaj se dogaja.. Bedela sem do 6-7h zjutraj na kavču pred TVjem in čakala na prve novice o tem, ali je potres bil ali ne. Ali se meni blede ali kaj. Mogoče sanjam?

Končno novice, da potres JE bil, in da nisem sanjala (no, to ni pisalo v novicah). No, sem sanjala.. Najprej sem sanjala, kar se je potem dejansko zgodilo. In resnično mi ni bilo nič jasno. Ko sem prebrala novice, in videla da nisem nora kot se mi je sprva dozdevalo, sem spanec potegnila do 1ih popoldne.

 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Ko sanjaš 5 minut vnaprej”

 1.   M&M pravi:

  ammmm, eno vprašanje, preden še kaj dodam….a sva se slučajno z enakim “problemom” srečali na kakšni drugi spletni strani?????

 2.   Zvita T.v. pravi:

  Ne bi rekla, to je z moje strani prvič zapisano. Kaj se je pa tebi zgodilo?

 3.   morfej pravi:

  no mene na srečo ali žalost cug ni zgazu včer

 4.   Zvita T.v. pravi:

  No, to so bile zgolj navadne sanje, strašne.. ampak hvalabogu niso nč napovedale ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !