“Ljubezen je nekaj najlepšega, kar te v življenju lahko doleti.” Takšne in temu podobne stavke pogosto slišimo. Se popolnoma strinjam z zgornjim. Če sta si dva zelo naklonjena, sta pripravljena na kompromise in delita svoji življenji drug z drugim.. živita skupaj 30, 50 let in na koncu ne obžalujeta skoraj ničesar.. da, to je ljubezen. Vredna spoštovanja in klanjanja. Lahko bi rekli, da večna. Ampak takrat si samo še v odnosu, kjer spoštuješ, neguješ in nadgrajuješ. Kje je pa zaljubljenost? Kam se je skrila? Ta del, ki je od vsega najboljši? Kje je?

Smešno, kako si ves metuljčkast in napet. Živčen in poten. Ne ješ in ne piješ, tudi spiš bolj slabo. Kljub temu je občutek fenomenalen. Kaj gre narobe, da tega kar naenkrat ni več? Mogoče se že predobro poznamo. Vemo za napake in navade, vemo že dosti stvari. Se prilagajamo in se vseeno stiskamo, ampak brez metuljčkov.

Za takšen prestop iz zaljubljenosti v ljubezen moraš biti dovolj zrel. Predvsem čustveno, pa tudi mentalno. Marsikateri pač ne prestopijo tega pragu, ker vedo kaj jih čaka.. skupni računi, delitev dela, nič več celovečernega pohajkovanja in pitja s prijatelji. Predvsem pa spogledovanja in možnosti za novo zaljubljenost.

Zaljubljajo se vedno znova in znova. Nikoli ne obstanejo, in iščejo vedno nove žrtve. Te velikokrat nasedejo, še večkrat pa ostanejo praznih rok. Brez ljubezni. Brez upanja. In misleč, da so preveč naivne, so pri izbiri naslednjih tako zelo previdne in težko dostopne, da se zelo težko zaljubijo. In te fatalne ljubezni povzročajo predvsem takšni osebki, ki so čustveno nezreli, ki se podajajo v nevarne vode in rinejo tja, kamor ne bi smeli.

Je to ljubezen na prvi pogled, ali le iskanje nekaj novega in vznemerljivega. Mislim da slednje. Ljubezen na prvi pogled je nekaj čisto drugega. Je nekaj, kar po mojem mišljenju ne obstaja. Ljubezen je drugi stadij. Torej verjamem le v zaljubljenost na prvi pogled. Metuljčke.. če dobro pomislim, je to v bistvu le nagon. Sla, ki nas vleče k osebku. Nekaj na tej osebi. Mogoče kakšen del telesa, oči, nasmeh, energija, ki jo izžareva.. včasih glas, dostikrat pa nam nekaj neznanega.

Tako ali drugače. Smo ljubljeni in zaljubljeni, se spogledujemo in delimo metuljčke. Eni bolj drugi manj. Vsak ima pravico. Ni zakona, ki bi nam prepovedoval v koga se zaljubiti ali kdaj. Pride kot strela iz jasnega. Pa tudi mine. Ljubezen ni bolezen. Bolezen je zaljubljenost. Pride, traja nekaj časa, in gre.. je ozdravljiva. Nekatere ta sindrom napade večkrat letno, ko smo mlajši tudi tedensko in mesečno. Na starejša leta, ko bi človek predvideval, da bo najbolj podvžen boleznim, pa ta sindrom pride zelo redko. Takrat ga poznamo že tako dobro s posledicami vred, da smo že skoraj imuni nanj.

 • Share/Bookmark


21 odgovorov v “Ljubi Me, Ne Ljubi Me”

 1.   Kokos Karli pravi:

  Love doesn’t make the world go round. Love is what makes the ride worthwhile.
  Franklin P. Jones

 2.   Nika pravi:

  ljubezen je težka zadeva… pa minljiva tut če se ne potrudš dost. preizkušeno.

  čas zaljubljenosti je pa najlepši del. takrat vse pride kr samo od sebe :)

 3.   Morska pravi:

  Zaljubljenost ima omejen rok trajanja že zaradi fizioloških zakonitosti. Telo namreč ne more v nedogled funkcionirati na tako visoki stopnji strasti in omame, zato se le ta po določenem času zmanjša, da se telo vrne v svoje ravnovesje. Takrat pridejo v ospredje konkretnejše slike o tem, ali si z osebo želimo nadaljevati oziroma ali se je odnos zmožen neke realne osnove, na kateri se lahko gradi dalje.

 4.   Zvita T.v. pravi:

  Kokos Karli tega sm hotla uporabit v zgornjem zapisu :)

  Nika pa tud kr gre sama od sebe.. :neutral:

  Morska se popolnoma strinjam. Po eni strani bi lahko v nedogled tako funkcioniralo, ampak ne z istim partnerjem, osebo, ljubimcem.. Je pa škoda ane, da zaljubljenost ne traja dlje, kot par mesecev.

 5.   Nika pravi:

  ja, na žalost :neutral:

  mah :) jst se s tem sploh ne maram preveč ukvarjat… sm kr sama zaenkrat pa je :D

 6.   domovoj pravi:

  Freud je zaljubljenost označil za eno samo veliko psihozo. Res je, takrat razum odpove tudi pri moškemu. Zato se nikoli več ne nameravam zaljubiti. Howg.

 7.   Zvita T.v. pravi:

  Nika saj še maš časa.. sicer pa, ko si mlad še maš čas delat neumnosti pa eksperimentirat ane :D

  domovoj še vam ne uide ne :D Čeprav se dostikrat delate kot da vas ni nič zadelo, in sami seb nočete priznati :) Nikoli več? No, če imaš že svojo drugo polovico že mogoče, drugače ti pa ne verjamem.

 8.   Nika pravi:

  @domovoj: vso srečo ;)

  @Zvita: “ko si mlad” – to si pa tko rekla kt da si ti največja starina že, tm okol 87 :P za neumnosti je pa zmer cajt ;)

 9.   Marija pravi:

  Zaljubljenost je super: adrenalinska za občutit, če se dogaja teb, zabavna še pa još za gledat, če se dogaja drugim, in večni rudnik umetnosti. Feromoni, ki nas vozijo okoli so pa sploh porog naši veri v možganske sposobnosti. Tako da… eno od slladkih zastonjskih darilc narave. :)

 10.   Blaž pravi:

  ful fajn napisano :) se strinjam zaljubljenost pride se spremeni v ljubezen, če ti je kaj do nje ostane, če jo zanemarjaš počasi odide…..

 11.   Tadej pravi:

  hate me, love me, mam en komad :P dobr si me zadela :P

  drugač pa 4 povedi v drugmem odstavku opisujejo mene, trenutno :P

  btw dobra muzka :)

 12.   Zvita T.v. pravi:

  Nika ja no, glih stara ne, ampak ravno prav, da ne jih ne smem več deleta na očeh drugi :D

  Heh, Marija dobr povedan :) Dostikrat je adrenalinska ja ^^

  Blaž danke :o pps:

  Tadej a si zaljubljen a? :D Ja no, sm jo zrihtala, sam noče igrat samodejno :neutral:

 13.   minusnula pravi:

  “The mystery of love is greater than the mystery of death.”
  Oscar Wilde

 14.   Tadej pravi:

  Idd I am :P

  če omogoča player samodejno predvajanje, lahko to nastaviš prej v nastavitvah :)

 15.   Zvita T.v. pravi:

  minusnula no ja.. recimo :D Btw, dj si že enkrat polinki nick :P

  Tadej sj sm.. no go. Noče delat..
  Opaaa miki, se vidi da se bliža valentinovo ;)

 16.   ljubezen … pravi:

  [...] je to [...]

 17.   inaaa pravi:

  brala sem te v blogoroli :oops:

 18.   gplohl pravi:

  Jaz sem tudi to prebral… Najboljši prispevek med objavljenimi! Samo to sem želel povedati. :)

 19.   Zvita T.v. pravi:

  inaaa, tud jst tebe :)

  gplohl, hvala :oops:

 20.   inaaa pravi:

  :) Konkurenca si mi ;)

 21.   Zvita T.v. pravi:

  Konkurenca je vedno dobrodošla ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !