Ja. Nekje sem že pisala, da sanjam raznorazne bedarije. No, tudi včerajšnja noč ni bila izjema.

Ob 1h zjutraj gledam Stephena Lyncha, nekje ob 3h zjutraj končno zaspim. Zvoni budilka. Ura: 10.45 Tilt. Zaspim nazaj.. in se potopim v sanje.

Šetanje. Okoli mene polno ljudi, drvijo sem in tja, mesto lepo okrašeno in odeto v belo odejo. Ko se razstopničim se ustavim pred lokalom, v katerega sem kot srednješolka redno zahajala. Tišina. Vidim njega, kako nasproti lokala zaklepa svojo pisarno. Se obrne, nekaj momlja, razumem ga absolutno njente. S tistim južnim naglasom še kar nekaj melje, ko kar naenkrat vpraša, če grem na kavo. Ne. Odidem..

Kasneje z mamo ugotoviva, da imam težave. Kakšne, se pravzaprav ne spomnim. Greva k zdravniku. K psihologu. Edini v našem mestu. In baje levi ko sto mater. Ok. Se razstopničiva, in glej glej, prideva pred njegovo “pisarno”, tam, kjer sem stala trenutek prej. In jst z zaprtimi usti polno smeha preberem na vratih: Fetalij W. Tyschew. Ok.. pa že.

No v njegovi “pisarniški ordinaciji” ugotovi, da nisem noseča, ker se mi palec in kazalec na roki ne treseta. Right.. No, kasneje sem ugotovila, da se je psiholog, ki je povedal da nisem noseča, krepko zmotil. Bila sem lepo okrogla.

Zzzeeh, se zbudim, začnem sama sebi smejati.. še enkrat vse skupaj premlejem..
Ne vem zakaj se je pojavil on. Oziroma njegovo ime. Ko sm se spravljala k spanju nisem mislila kaj preveč, niti nisem pomislila nanj. Nisem tako redna bralka njegovega bloga. Par dni nazaj sm si pogledala intervju na vesti, to je pa tudi vse.

In, Fetalij zgleda dober.. ta, ta v sanjah je bil star dec, južnjak, ki je bil grd. Blah.

Uglavnem, bedarije :)

In kako si naj sedaj tolmačim te sanje?

Da sm noseča? Da bom v naslednjih dneh hodila po stopnicah? Da si Fetalij obupno želi na kavo z mano? Da bi on bil porazen psiholog? Da.. da ne bo glih dobro zgledal ko bo starejši? Da imata palec in kazalec res kakšno vlogo pri nosečnosti?

Anyway, tala objava je resnična, glih tolk kot so bile neresnične (hvalabogu) moje sanje. In Fetalij, nič osebnega. Pač, ni mi jasn, kaj ti počneš v moji podzavesti. Da ni on intervju na vesti kšno Krog sranje, ki se ti zaleze v glavo in po sedmih dneh… ? :mrgreen:

 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Sanjam o Tyschih”

 1.   drmagnum pravi:

  Dokler so to sanje, še gre. Samo, da te ne bi še v stanju polne zavesti preganjali liki, ki se ti naključno pojavljajo v sanjah.

 2.   Zvita T.v. pravi:

  @drmagnum če bi bilo tako, bi raje cele dneve in noči prespala in se z njimi obremenjevala v sanjah kot pa v realnosti. Čeprav včasih realnost le ni tako zelo drugačna ane :)

 3.   danijel24 pravi:

  Ha, tudi meni se kdaj dogajajo čudne sanje
  npr: v ponedeljek sem sanjal eno punco, katero nisem videl,slišal ali se menil o njej pet let, potem se v sanjah usede pred mano..Niti ne vem, kako izgleda, sam ta faca je bila identična tisti izpred petih let.
  P.S. moraš videti fetalija čez 30 let, če bo kaj podobet tistemu v tvojih sanjah :)

 4.   Zvita T.v. pravi:

  P.s. Gooosh i hope not :lol:

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !