Že kot otrok sem sanjala na veliko. In v sanjah so se pojavljale razne scene, lepe in grde, strašno prijetne in strašno grozne.. tudi takšne, ki se jih spomnim še danes, po 10ih in več letih. In to so predvsem tiste, ki spadajo med neprijetne. Sanjam še zdaj. A lot.

In včeraj.. uff, ni bila moja noč. Spet sem sanjala konec. Konec vsega. Konec obstoja zame, zate, za vse.. Te sanje mi ne bi bile tako zelo grozne, če se ne bi pogosto pojavljale. Ampak se. Scene in akterji so vsakič drugačni, ampak nekako vedno z isto tematiko.

Zgorim, ker nekje v bližini, če ne celo name, pade asteroid.

Se utapljam, ne morem plavati in splavati.. vesoljni potop.

Veter in dež, čudno nebo, vem.. konec bo.

Čudno nebo. Kar neki napisi, čudne in velik zvezde.. kar neča čudna “vozila” na nebu.

Vem, se ne bere tako grozno, kot je to v mojih sanjah. Ampak zakaj hudiča so te sanje takšne kot so, najbolj pogoste, najbolj grozne? Že res, da imam idejo, da bo nekoč vsega konec. Da bom doživela to neprijetno sranje, in da me je kar mejceno strah tega. Ampak to je tako nekje zadaj, daleč zadaj. In med spanjem zgleda, da je to prioriteta nad vsem. Pa nočem. Nočem več tolmačiti sanj, ker s tem nimam dobrih izkušenj. Ni mi všeč, da imam prav v sanjah, da vem.. Nočem slišati: “jokala si, se tresla in stiskala k meni.”

Čeprav jih lahko obvladujem v določenih situacijah, ker se dobro zavedam da sanjam, mi teh jebenih koncev še ni uspelo ustaviti. In nikoli, res nikoli več ne želim sanjati konca. Takšnega ali drugačnega.

Hočem začetke, prijetne, takšne, ki mi bodo še čez 10 let ostali v spominu.

 • Share/Bookmark


10 odgovorov v “Nočem konca”

 1.   malaglumica pravi:

  če sanjaš da umreš pomen da boš velikoooo časa živela :)

 2.   Marija pravi:

  Men se včasih sanja, da z avtom zdrvim v prepad, ampak ne prav pogosto. Konci so res spooky… In po moje se jih ne da kr izruvat s tem, da rečeš, da jih nočeš več sanjat. Če se ti ne zdi preveč drastično, delno spusti še koga v svojo glavo. Meni so všeč psihiatri jungovske šole, tiste, ki se zgledujejo po freudu pa malo manj. Vso srečo, v sanjah in sicer. :D

 3.   šuši pravi:

  Očitno se marsičesa bojiš in se to kaže v sanjah. Tudi zaradi kakšnih stisk. To pa moraš porihtat v realnosti.

  V tem trenutku sem prav srečna, da sem dolgočasna in da ne sanjam :D

 4.   Zvita T.v. pravi:

  Ma jst mam res včasih odpičene.. take, da bolj da jih sam jst vem :)
  Drugače pa nism v neki stiski. Kot mejhna so me dolga leta tlačile more, ene in iste, nekdo me je lovil, ujel, se name ulegel, in nisem mogla ne kričat, ne govorit, dihat, se premikat ne nič. So me hotl k psihologu vlačit, ker so mislili da sm mogoče bila zlorabljena. No, nisem.

  @šuši, zeh :mrgreen:

  @Marija, bi spustila v sanje ja.. pa če noče pridit ;)

 5.   morfej pravi:

  js mam tud vedno bedne sanje. ne sanjam ravno vedno, ko pa že pa to ni prijetna izkušnja. tko da če komu uspe najt način za lepe sanje naj me obvesti ;)

 6.   Zvita T.v. pravi:

  @morfej preberi si malo o lucidnih sanjah, se da dost naštudirat :)

 7.   en iz Veleja pravi:

  Konec je v bistvu mešanica uspeha in neuspeha… Je samo trenutna megla in nov še lepši začetek nečesa… Konec v resničnem pomenu je že misterija in tega ne želim vedet…

 8.   kariel pravi:

  tudi meni se je že nekajkrat sanjalo o naravnih katastrofah, recimo o asteroidu, ki je letel proti meni, in potem je bilo vsega konec. ali pa da je bila šmarna gora vulkan, ki je izbruhnil (kot v neki lovšinovi pesmi). ali pa da pred kom bežim – v tem primeru poznam recept, kako se zbuditi. včasih se namreč zavedam, da gre za sanje, in če se hočem zbuditi, poiščem nek visok objekt (most, teraso stolpnice ipd.) in se vržem dol. in tik preden bi morala treščit na tla, se zbudim. kar žur.

 9.   Zvita T.v. pravi:

  @kariel hehe, ok, tale tazadna je čist moja, jst se ponavadi z balkona vržem. In veeeedno to bolj proti koncu pogruntam, ko je že vsega hudega konc. Mene nihče ne lovi. Vržem se ko mam false awake. Bedno do kraja.

 10.   šnopc ideje » Blog Archive » Naslovi oz. Citati pravi:

  [...] U..vau Come on baby vžgi vžgi Nočem konca [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !