..ki sem jo obiskala nekje v začetku tega leta.

Bil je nadvse zdolgočasen dan, dež, sneg.. počela sem 0. Pokliče mami, in praša če bi si šla to čudo pogledat tud jst, poleg še njene kolegice in kolegice te kolegice :roll:

“Ja!”.. “Ne!” .. “Ne vem.” .. “Te pokličem nazaj.”

Bla sem JaNe, ker sama ne maram glih kakih takih “kripi” zadev, ker vem da mi bodo kratile spanec. Res. Še grozljivk ne gledam, ker mi vse to preveč v psiho stopi. Ampak..

“Ja, grem!”

In se peljemo proti Koroški.. kraja se ne spomnem, nekje v bližini Ravn na Koroškem.. ampak ko smo zavili s ceste, šit kera vuko*ebina in vse skupaj nekje bogu za leđama.

Ko se pripeljemo nas napade en zlo prijazen kuža. Vidim štalco, recimo da dokaj novo hišo in pa staro kaščo, v kateri je tisti bav bav. In dva avtomobila, eden iz Novega Mesta drugi iz Maribora (huh, vidm da nismo edini pr*ukneni).

Pa čakamo in čakamo.. kadim na polno, me je strah, slišim folk iz tiste sobce v kateri je bav bav.. čakamo..

“Ok, zdaj leh grete noter”. Em..

Pa ni blo “kripi”, pač sobica z eno postlo al kavčem, regali.. mnda tud TV, ena velka miza in klopce.. in tisti bav bav, ki je zgledal nekako takole

Skrivnostna miza

No, in to je miza zaradi katere smo prišle tako daleč. Ta miza namreč daje odgovore na vsa (po večini) možna vprašanja. Vsedemo se na klopco in začnemo. Položimo dlani na mizo in čakamo, da se ta naša energija kao zlije v mizo.. in potem kolegica od mamine kolegice praša: “Miza, ali si pripravljena”? Nič.. in tako nekaj časa. Smo že skoraj obupale.. in ponavljamo to vprašanje kar nekajkrat, ko kar naenkrat ŠKRIIIp (mravljince sm dobla), zacvili se premakne in se nagiba k nam. 1x.

Če se dvigne 1x, pomeni DA, če 2x, pomeni NE. Če se dvigne večkrat, si po možnosti prašal koliko si star.. no pa smo začele.

Letela so vsa možna prašanja, na katera ne vem, ali so bili odgovori pravilni. Vem da na moja so bila, saj po večini, pa tudi na mamina. Je prašala koliko je stara, in ta stvar se je dvignila 47x! Ko sem prašala za mojo hišno številko.. 21x! Damn. Ka delamo? Jo dvigujemo, kaj??? No, odgovori na vprašanja so bili pravilni v primerih, koliko sem stara, koliko let ono pa trejto.. telefonska številka.. Npr. pri vprašanju, če bom nekoč poročena ne vem.. ampak, je dobro da kakih pretresljivih odgovorov nočeš slišati. Kot, ali bom umrla mlada, ali imam raka.. odgovori niso vedno lepi.

Hja no, to je recimo skrajšana verzija vsega. Je blo “kripi”. Spala sm bolj slabo naslednje dni. Postavila sm vprašanja, na katere sm dobila odgovore, katere nisem želela. Kdo ve, so resnični ali ne.. Je pa nekaj, nisem prepričana, čeprav sem se tisti čas, ko sem bila tam prepričevala, da te mize ne smem nagibat k sebi. Možno da je vse v psihi, in da enostavno nezavedno dviguješ ta kup lesa v svojo smer. Ker to ni daljinsko vodeno ali na kšnem štriku-preverjeno. Vse smo bile prisotne v treznem stanju, in ob belem dnevu. Tako da..

Ja, ta miza je skrivnostna. Res se nagiba, škripa in grozljivo premika in trese..

Ogled priporočam tistim, ki ne verjamejo v te stvari, tistim, ki nimajo problemov s spanjem in vsem tistim, ki so lačni zanimivih in nenavadnih stvari.

by Zvita T.v.

 • Share/Bookmark


21 odgovorov v “Skrivnostnocvilečadvigajoča se miza”

 1.   ninaa pravi:

  u damn!to je pa grozljivo!a je bila vsaj napoved, glede na vprasanja.odgovore, pozitivna-lepa?

 2.   Zvita T.v. pravi:

  Ja je blo kr mal grozno. Napovedi so bile prej negativne, tako da.. ni blo glih fajn no. Ampak zdej sm to res čist odmislila. Na tole se sploh ne spomnem več, razen če je kšna debata. Zadnč sm enga tok zrajcala, sam na koncu pa stisnu rep med noge, pa ne upa it zdj tja :)

 3.   A ti mene zumeš brjatu? pravi:

  [...] Ne razumem skrivnostnocvilečedvigajočesemize. [...]

 4.   Samski pravi:

  Fuckin scary shit ej :S

 5.   Zvita T.v. pravi:

  A si ti tud taka boječka? :D

 6.   kamy pravi:

  naslov?se morem prepričat na lastne oči:)

 7.   Zvita T.v. pravi:

  To je blizu Ravn na Koroškem, vasica Kogelnik. Pa tam potem vprašaj za pot, ker na Koroško se ne spoznam najbolje, ampak saj bodo vedeli za kaj sprašuješ :)

 8.   22 x Zvita T.v. = Jst pravi:

  [...] zaspim pri luči.. včasih zaradi nje ali nje (joke), dostikrat pa ob luči preprosto prej zaspim, ker zadnje čase je pa že groza s tem [...]

 9.   lili pravi:

  tudi midve z prijateljico sva se prepričale o tej govoreči mizi, in moram povedati da sva bile zelo presenečeni kako miza odgovori kaj jo vrašaš.Naprimer sem jo vprašala koliko sem stara in mi je odgovorila točno koliko sem stara toliko krat se je dvignila koliko let imam .s prijateljico sva se odločile da jo boma še obiskali.

 10.   Zvita T.v. pravi:

  lili, sama sicer nočem verjet takšnim stvarem, sam pišuka, druge razlage nisem našla. Na nič ni privezana, sami smo bili v sobi.. ne vem, še vedno se mi zdi, da podzavestno dvigujemo mizo. Ker reeees nočem verjeti :)

 11.   Tadej pravi:

  buuuhahahahahahahahaha >: )))

  to je isto kot ona finta s številkami >: )))

 12.   Zvita T.v. pravi:

  http://www.rtvslo.si/blog/darq

  http://www.mobisux.com/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=3082796

  Niti podobno Tadej :)

  Aja, marsikdo se je usral ko je slišal kako to gre in kako sm jst to doživela. Prej pa cel pameten pa brihten.. na konc pa ni upu it zraven pogledat to leseno mizco. Nora nisem, to za sure :D Sj pravm, najraj ne b verjela..

 13.   Tadej pravi:

  jaz bi bil pameten, pa bi upal it pogledat :lol:

 14.   Zvita T.v. pravi:

  Ja kaj ti nej rečm.. idi, prepričaj se na lastne oči, roke.. kocine and so on :D

 15.   Tomazh pravi:

  Tudi jaz sem bil tam, prek kake 6 let, mislim, da ene 2 dni sploh nism mogu spat. posran sm bil pa tko, da joj. js sicer ne verjamem v take stvari, po “srečanju” z mizo, pa sem dosti boljj odprt za take in podobne stvari.

 16.   DOROTEJA pravi:

  T
  udi jaz nisem vrjela, šla sem se prepričat in lahko rečem, da je resnica.

 17.   rozi pravi:

  ja tud jaz sem bla dans tam- res človek ne more verjet, da ti miza odgovori na vsa vprašanja, ki jih postaviš- glede smrti je nisem spraševala, drgač pa sem dobila veliko odgovorov- ali bo vse res se bom še v prihodnje prepričala.

 18.   Mateja pravi:

  Nujno rabim odgovor od vseh tistih, ki ste bili pri mizi, koliko napovedi za prihodnost se je pri vas usreničilo? se je sploh kaj uresničilo??? Jaz sem namreč bila tam pred mesecem dni in me je vse skupaj zelo prepričalo in dejansko sem začela delati na stvareh, za katere je miza rekla, da se bodo zgodile, pa se ne doganjajo in menim, da se ne bodo, ker so napovedi zeloooo nerealne in si sama uresničitve le teh v realnosti ne moram predstavljati!

 19.   Tan!a pravi:

  Mateja, jst sem po tistem bila tam še enkrat ali dvakrat.. vse je bilo zgolj meni v zabavo, predvsem gledati prijatelje, kako temu niso verjeli, potem pa so od tam odšli povsem šokirani, kako je to sploh mogoče. Miza se dviguje. V to verjamem. Razlage zakaj se, nimam. V vse druga pa ne verjamem niti malo. V te čirule čarule se ne splača verjeti, tako kot ne vedeževalcem in drugim takim oslarijam.. čim te to potegne noter, boš delal tako in živel tako, kot ti je bilo napovedano. Psihično morš bit dost “zjeban”, da verjameš v te napovedi, imho :)

 20.   Mateja pravi:

  Hvala ti za odgovor Tania! Se zavedam sedaj, da sem vse vzela preresno in mislim, da ni na napovedih za prihodnost nič kaj resnice, ker so preveč nerealne in mislim tudi, da smo mi mizo podzavestno nevede dvigovali sami, koliko sem na to temo prebrala literature, vendar se vseeno sprašujem, kaj je bilo tedaj ko se je miza 1x dvignila in ni želela spustiti bilokoliko smo jo potiskali k tlom…to tega ne pojasni :/ ali se je tvojim prijateljem kaj urenisčilo? kaj pravijo oni?? lp

 21.   Sandra pravi:

  Zvita T.v., morda pa menite, da vam je v določenih primerih odgovorila napačno zato, ker ste jo narobe razumeli: namreč miza odgovori z NE takrat, ko miruje in SE NE dvigne, ne pa da se dvigne dvakrat. Zato pa je bilo vse narobe, le v primerih, ko ste spraševali za številke, je imela prav. Verjetno niste vprašali gostiteljev za navodila. Zdaj pa preverite nazaj vse njene odgovore po tem navodilu, pa boste videli, da je bilo verjetno kar nekaj pravilnih odgovorov. Bila že dvakrat tam in grem v kratkem spet. Čisto vse se je uresničilo. Gospa Mateja, tudi moje napovedi prihodnosti so bile v tistem trenutku zame slišati kot NEMOGOČE. A naj vam povem, da se je uresničila čista vsaka podrobnost, ki jo je miza napovedala. Od tega je 2 leti in zdaj res živim tako, kot je napovedala. Je pa res, da odgovarja resno samo tistim, ki pridejo tja dejansko po odgovore, ne pa preverjat in vzganjat skeptiko, kako je to neka finta itd. Ko sem bila tam drugič, sem imela s seboj eno skeptičarko, ki je imela vmes kakšno pametno izjavo in miza je nehala odgovarjat. Nič nismo mogle narediti več, samo razočarano sem lahko odšla domov. Sam mize ne dviguješ, to najbolje veš, ko sediš tam. Poleg tega v določenih odgovorih sam zagotovo ne bi hotel dvigniti mize, ker si takšnega odgovora ne želiš. V glavnem, skeptiki naj zadržijo svoje komentarje zase do takrat, ko bodo dejansko to sami sprobali. Jaz pa vem, da deluje, ker sem izkusila na lastni koži.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !